Tecrübeli Gazeteci Yurtsever, Hayatını Kaybetti

Avusturya'nın başkenti Viyana'da 31 yıldır çeşitli basın kuruluşlarının temsilciliğini yürüten tecrübeli gazeteci Ali Haydar Yurtsever, 66 yaşında hayatını kaybetti.Uzun süredir kanser hastalığı ile mücadele eden Yurtsever, 2001'den...

Avusturya'nın başkenti Viyana'da 31 yıldır çeşitli basın kuruluşlarının temsilciliğini yürüten tecrübeli gazeteci Ali Haydar Yurtsever, 66 yaşında hayatını kaybetti.

Uzun süredir kanser hastalığı ile mücadele eden Yurtsever, 2001'den bu yana Anadolu Ajansı Viyana Temsilciliği görevini yürütüyordu.

Ali Haydar Yurtsever1948 yılında Bingöl'ün Darabi köyünde dünyaya geldi. Gazeteciliğe 1968 yılında başladı. 1973 yılında kendi olanaklarıyla gittiği Viyana'da Hürriyet muhabiri olarak görev yaptı. 1980-1985 yılları arasında Ak-Ajans ve Tercüman gazetesi ile Yankı dergisinin Viyana muhabirliğini üstlendi. 1985 -2001 yılları arasında Milliyet'in Viyana ve Doğu Avrupa temsilciliğine ek olarak dünyanın değişik bölgelerindeki önemli olayları izledi. 28 Şubat 2001'de ekonomik kriz gerekçesiyle Viyana bürosu kapatılarak görevine son verildi. 1 Mart 2001'den itibaren, Anadolu Ajansı'nın (AA),Viyana Temsilcisi olarak göreve başladı. Bu görevinin yanı sıra TRT, BBC, DW, NPS ile WDR, TV ve Radyolarına haber ve program hazırladı. Evli ve iki çocuk sahibiydi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden (TGC) yapılan açıklamada, "Ali Haydar Yurtsever'i kaybettik. Cenazesi 14 Kasım Cuma günü saat 13.00'te TGC önünde yapılacak törenden sonra, İzmir'de toprağa verilecek." denildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri