Tebessüm Çarşısı Binlerce İhtiyaç Sahibine Umut Oldu

Pursaklar Belediyesi’nin Sosyal Yardım Müdürlüğü bünyesinde bulanan Tebessüm Çarşısı, 10 yıldır “Burada para geçmez. Bir tebessüm yeter” sloganıyla hizmet ediyor. Belediye Başkanı Selçuk Çetin’in göreve gelmesiyle başlatılan...

Pursaklar Belediyesi’nin Sosyal Yardım Müdürlüğü bünyesinde bulanan Tebessüm Çarşısı, 10 yıldır “Burada para geçmez. Bir tebessüm yeter” sloganıyla hizmet ediyor. Belediye Başkanı Selçuk Çetin’in göreve gelmesiyle başlatılan uygulama kapsamında ilçe genelindeki ihtiyaç sahiplerinin yüzü güldü. Yıl içerisinde farklı projelerle halkın tebessümünü sağlayan müdürlük, birçok kampanya ile binlerce kişiye ulaştı.

Tebessüm Çarşısı yetkilileri, ihtiyaç sahiplerini gerek kaymakamlık gerekse diğer kamu kurumlarından araştırarak tespit ediyor. Böylelikle gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşılarak Pursaklar’da herkesin tebessüm etmesi sağlanıyor. Ramazan ayında olduğu gibi yılın diğer aylarında da ihtiyaç sahiplerinin taleplerini karşılayan Tebessüm Çarşısı bu hizmetiyle halkın takdirini kazanıyor.

Her yıl Ramazan ayında yaklaşık 2 bin aile gıda yardımı alırken, binlerce kişiye de Ramazan ve Kurban Bayramlarında “bayramlık kıyafet” hediye ediliyor. Mobilya, beyaz eşya, 'Hoş Geldin Küçük Hemşehrim' kampanyası, sünnet ziyaretleri, kitap yardımı, tekerlekli sandalye, işsizler için kurulan iççi bankası gibi alanlarda binlerce kişiye hizmet veriliyor.

İHTİYAÇ SAHİPLERİ BİRBİRİYLE KARŞILAŞMIYOR

Tebessüm Çarşısı’nın en çok dikkat ettiği konuların başında ise ailelerin birbirini görmemesi geliyor. Yetkililer, düzenledikleri randevu sistemi ile ailelerin Tebessüm Çarşısı’na geldiklerinde birbirlerini görüp üzülmemesi için titiz davranıyor. Evleri uzak olanlara ise müdürlük personeli tarafından yardımlar iletiliyor.

10 YILDA SÜNNET OLAN 3 BİN ÇOCUĞA BİSİKLET HEDİYE EDİLDİ

Tebessüm Çarşısı kapsamında yürütülen kampanyalardan biri de sünnet çocuklarını ziyaret. Bu kapsamda her yıl sünnet olan 300’ün üstünde çocuğu Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Ramazan ayında bizzat ziyaret ederek bisiklet hediye ediyor. 10 yıldır devam eden bu uygulama kapsamında Başkan Çetin, şu ana kadar sünnet olan yaklaşık 3 bin çocuğa bisiklet, diğer aile fertlerine de değişik hediyeler verdi, hemşehrileriyle birebir görüştü.

Tebessüm Çarşısı’nın hizmetlerini değerlendiren Başkan Çetin, “Hemşehrilerimizi memnun etmek, onların tebessümünü sağlamaktan daha güzel bir şey olamaz. Bizler bu makamlara hizmet etmek için talip olduk. Çok şükür ilçeyi Ankara’nın en gözde ilçesi haline getirdik. Ve en önemlisi de Pursaklar’ı yaşanabilir ilçeler arasında en üst sıraya taşıdık.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri