Tebdili Kıyafetle Pazara Çıkan Zabıta 5 Esnafı Faaliyetten Men Etti

Afyonkarahisar’da, tebdili kıyafetle pazarı gezen zabıta ekipleri, daha önce uyarılan 5 esnafa 10 gün süreyle faaliyetten men cezası verdi.

Afyonkarahisar’da, tebdili kıyafetle pazarı gezen zabıta ekipleri, daha önce uyarılan 5 esnafa 10 gün süreyle faaliyetten men cezası verdi.

Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, pazar yerlerinde denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Ekipler özellikle tüketicilere sözlü hakarette bulunan, belirtilen saatler içerisinde pazaryeri dışına araç çıkartan ve çizgi ihlali konularını yakın takibe aldı. Zabıta ekipleri, daha önce defalarca çığırtkanlık yapmamaları için uyarılan esnafı bu kez müşteri kılığına girerek takibe aldı. Vatandaşlara sözlü hakarette bulunduğu tespit edilen 5 pazarcı esnafının faaliyeti 10 gün süreyle durduruldu.

Belediye Zabıta Müdürü Turan Gedikkaya, pazar yerlerinin her yönüyle nezih bir ortamda alışveriş yapılan yerler olması için çaba sarf ettiklerini söyledi. Bu yüzden de denetimleri arttırdıklarını ifade eden Gedikkaya, “Esnafın çığırtkanlık yapmaması, müşterilerine karşı daha yumuşak üslupla davranması konusunda uyarılarımız oluyor. Ancak, bunu dinlemeyip davranış ve konuşmalarıyla ortamı bozan esnaflarımız oluyor. Bizde bunu tespit ederek gerekli cezaları uyguluyoruz.” dedi.

Bu konuda kararlı olduklarını dile getiren Gedikkaya, bundan sonra daha ciddi yaptırımlar uygulayacaklarını belirtti. Halkın güvenli alış veriş yapması için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade eden Gedikkaya, denetimlerde pazarcıların standardın dışına çıkılmasına izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Gedikkaya, halkın sağlığının korunmasını adına çalışmalarını da sürdürdüklerini belirterek, “Ekiplerimiz terazilerin doğru tartıp tartmadığını, tezgâhlarda satışa sunulan ürünlerin etiketlerinin bulunup bulunmadığını, kuru gıdalarda ise üretim ve tüketim tarihlerini kontrol ediyor. Yapılan kontrollerde standardın dışında satış yapanlar ikaz edilirken, ikaz edildiği takdirde uyarıları dikkate almayanlara ise gerekli cezai müeyyideler uygulandı. Son iki ay içerisinde 24 ayrı cezai işlem yapıldı.” diye konuştu.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri