Tcmb'nin Faiz İndirimi

ASO 1.OSB Yönetim Kurulu Başkanı Kaya:

ANKARA (AA) - Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi (ASO 1.OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararına ilişkin, "Yapılan faiz indirimi sanayicilerin beklentilerinin çok altında. Merkez Bankası'ndan, korkmadan cesur bir adım atmasını ve cesur bir faiz indirimi yapmasını bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

Kaya, yazılı açıklamasında, sanayicilerin ödediği faizin üretimi, ihracatı ve istihdamı olumsuz etkilediğini ifade etti.

Yapılan faiz indiriminin sanayicilerin beklentilerinin çok altında olduğunu belirten Kaya, TCMB'ye bu konudaki taleplerini iletmeye devam edeceklerini vurguladı.

Kaya, 2023 hedeflerinde öngörülen ihracat rakamlarına ulaşabilmek için ihracatçılara rekabet ortamının yaratılması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Merkez Bankasından, korkmadan cesur bir adım atmasını ve cesur bir faiz indirimi yapmasını bekliyoruz. Ülkemiz için kötü günler geride kaldı. Bundan sonraki süreçte faizin aşağı doğru ineceğini düşünüyoruz. 2014 yılı ihracat bazlı büyüme yılı olacak. Sanayiciler olarak Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl  olan 2023'te 500 milyar dolar ihracat rakamına ulaşılması ve ülkemizin dünya ticaretinde lider ülkeler arasında yer alması için var gücümüzle çalışacağız. Beklentimiz, faizlerin çok düşük olduğu bir ortamda üretim yapmaktır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri