Tcmb: Gıda Fiyatlarındaki Yüksek Seyir Enflasyondaki İyileşmeyi Geciktiriyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), banka ekonomistleri bilgilendirme toplantısında yapılan sunumu yayınladı. ‘Makroekonomik Görünüm ve Para Politikası’ başlıklı sunum; ‘iktisadi faaliyet’, ‘dış denge’, ‘enflasyon’, ‘parasal...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), banka ekonomistleri bilgilendirme toplantısında yapılan sunumu yayınladı. ‘Makroekonomik Görünüm ve Para Politikası’ başlıklı sunum; ‘iktisadi faaliyet’, ‘dış denge’, ‘enflasyon’, ‘parasal ve finansal koşullar’ adlı 4 başlıktan oluşuyor.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, sunumda özetle; sıkı para politikası duruşu ve alınan makroihtiyati önlemlerin etkisiyle kredi büyüme hızlarının makul düzeylerde seyrettiği kaydedildi. Zayıflayan küresel talebe rağmen ihracatın dengeli büyümeyi desteklemeye devam ettiğine işaret edilerek, şu tespitlere yer verildi:

"Yılın başında alınan makroihtiyati önlemlerin ve para politikasındaki sıkı duruşun çekirdek enflasyon eğilimi üzerindeki olumlu etkileri gözlenmeye başlanmıştır. Gıda fiyatlarındaki yüksek seyir enflasyon görünümündeki iyileşmeyi geciktirmektedir. Bununla birlikte düşen emtia fiyatlarının enflasyon üzerindeki yukarı yönlü riskleri sınırlayabileceği değerlendirilmiştir. Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlar yakından izlenecek ve enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar getiri eğrisini yataya yakın tutmak suretiyle para politikasındaki sıkı duruş sürdürülecektir."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri