Tbmm’de Cuma Hutbesinin Konusu 'Haram'

TBMM Camii’nde bugünkü cuma hutbesinin konusu 'haram ve faiz' oldu. Hutbede ayetlerden örnek veren imam, “Yüce Yaratıcımız, bizlere pek çok helal kazanç yolları göstermiştir.

TBMM Camii’nde bugünkü cuma hutbesinin konusu 'haram ve faiz' oldu. Hutbede ayetlerden örnek veren imam, “Yüce Yaratıcımız, bizlere pek çok helal kazanç yolları göstermiştir. Ancak kazanma hırsı bizi zaman zaman haram ve haksız kazanca sevk etmektedir.” ifadesini kullandı.

Meclis’teki cuma hutbesinde haram konusuna dikkat çekildi. Ayet ve hadislerden örnekler verilen hutbede imam şu ifadeleri kullandı: “Yüce Yaratıcımız, bizlere pek çok helal kazanç yolları göstermiştir. Ancak kazanma hırsı bizi zaman zaman haram ve haksız kazanca sevk etmektedir. Allah’ın yasakladığı gelirlerden birisi de faizdir. Dini bir kavram olarak faiz, borç verilen bir para veya bir malın belli bir süre sonunda belirli bir fazlalıkla geri ödenmesi yahut borç ilişkisinden doğan süresinde ödenmeyen bir alacağa ek vade tanıyıp bu süreye karşılık onu fazlalıkla geri almak demektir. Konuyla ilgili Yüce Rabbimiz; Kur’an-ı Kerim’de alışverişi helal, faizi haram kılarken faizi mahvedeceğini, sadakayı bereketlendireceğini bildirmiştir. Allah, bize, Kur’an’da huzur ve barışın ilkelerini bildirmiştir. Unutmayalım ki geçici olan bu dünya sınav yeridir. Baki olan ise mal ve evladın fayda vermediği ahirettir. Hesabını veremeyeceğimiz her türlü haksız kazançtan kaçınalım ki hesabımız kolay, varacağımız yer mutluluk yurdu olsun.”

Hutbenin sonunda bir ayetin şu meali okundu: “Ey iman edenler! Allah’tan korkun, eğer gerçekten inanıyorsanız mevcut faiz alacaklarınızı terk edin, eğer böyle yapmazsanız Allah ve Resulu ile savaşa girdiğinizi bilin. Eğer tövbe edecek olursanız ana paralarınız sizindir. Böylece siz ne başkalarına haksızlık etmiş olursunuz, ne de başkaları size haksızlık etmiş olur.”
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri