Tbmm Soruşturma Komisyonu'nda Fezlekeler İncelenmeye Başlandı

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AB Bakanı Egemen Bağış hakkında kurulan TBMM Soruşturma Komisyonu'nda, üyeler...

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AB Bakanı Egemen Bağış hakkında kurulan TBMM Soruşturma Komisyonu'nda, üyeler fezlekeleri incelemeye başladı. Ancak incelemeler sırasında çeşitli kısıtlamalar bulunuyor.

    Kurulan 'Kozmik Oda'da Meclis Soruşturma Komisyonu üyeleri, fezlekelerin fotokopisi ile görüntüleri alınamıyor. Milletvekillerine fezlekeleri, komisyon odası dışında başka bir yerde inceleme yapmasına izin verilmiyor. Milletvekilleri, fezlekeleri inceleyebilmesi için ise önce randevu alması gerekiyor.

    Fezlekelere incelemeye başlayanlar arasında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu ile CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger bulunuyor. Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanı AK Parti'li Hakkı Köylü'den fezlekeleri istediğini ancak dışarı çıkarılamayacağının söylendiğini belirten Aksünger, "Aksanız, paksanız kardeşim, bunu herkese açın. Bütün Meclise açın, herkes görsün. Ben notlarımı alacağım nasıl engelleyebilirse engellesin böyle birşey olmaz." dedi. Fezlekelerin toplam 11 klasörden oluştuğunu dile getiren Aksünger, kendisinde 27 klasör olduğunu belirterek hepsini karşılaştıracağını ve neleri kaçırdıklarını göreceğini ifade etti.

    MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu ise "Fotokopi aldırılmıyor. Yanımıza danışman alamıyoruz. Sadece not alınmasına izin veriliyor. Fezlekeler kilitli bir dolapta tutuluyor. Bir kaç sayfasına baktım. Bakanlar dışındakilerin dosyaları da gönderilmiş." diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri