Tbmm Önünde Çuvallı 'Teşeron' Protestosu

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), TBMM Dikmen kapısı önünde ‘taşeron’ yasa tasarısını protesto etti. KESK üyeleri, üzerinde 'Hırsızlık yolsuzluk', 'Ücretli kölelik' ve 'Güvencesiz çalışma' yazılı çuvalları Meclis...

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), TBMM Dikmen kapısı önünde ‘taşeron’ yasa tasarısını protesto etti. KESK üyeleri, üzerinde 'Hırsızlık yolsuzluk', 'Ücretli kölelik' ve 'Güvencesiz çalışma' yazılı çuvalları Meclis önüne bıraktı.

    Dikmen kapısı önünde basın açıklaması yapan KESK üyeleri ellerinde 'Torbadan hukuk çıkmaz', 'Torba yasada emekçilere müjde yok', 'Hırsızlık yolsuzluk' yazılı pankartlar taşıdı.

Kalabalık adına konuşma yapan Fevzi Yılmaz, taşeronlaştırmaya, rotasyonla, sürgünle, kamu emekçilerini amirlerin kulu haline getirmeyi hedefleyen her türlü düzenlemelerin geri çekilmesi gerektiğini ifade etti. Yılmaz, "Soma katliamında kaybettiğimiz işçilerin ailelerine ve yeraltı işçilerin yönelik düzenlemeler bu çuvalda çıkarılıp daha da genişletilerek ayrı bir yasada düzenlemelidir. Taşeronlaştırmaya, rotasyonla, sürgünle, kamu emekçilerini amirlerin kulu haline getirmeyi hedefleyen düzenlemelerle iş güvencemiz başta olmak üzere kazanılmış haklarımıza göz diken düzenlemeler derhal geri çekilmedir. KESK olarak tüm emekçileri 19.yüzyılın kölece çalışma koşullarına mahkum eden taşeronluğa ve geleceğimizi çalmayı hedefleyen emek düşmanı her türlü uygulamaya karşı mücadeleye devam edeceğimizi kamuoyuna bir kez daha ilan ediyoruz. Taşeron cumhuriyetine dönüştürülen bu ülkeyi emeğine, özgürlüğün ülkesine dönüştürmek için mücadelesini azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

    Konuşmanın ardından KESK üyeleri, üzerinde 'Hırsızlık yolsuzluk', 'Ücretli kölelik' ve 'Güvencesiz çalışma' yazılı çuvalları Meclis önüne bıraktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri