Tbmm Kapısında 'Islıklı' Torba Yasa Protestosu

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri, TBMM giriş kapısı önünde Genel Kurul'da görüşülen 'torba' adlı yasa tasarısını ıslık çalarak protesto etti. Kalabalık, eylem öncesinde iş kazalarında hayatını kaybeden meslektaşları...

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri, TBMM giriş kapısı önünde Genel Kurul'da görüşülen 'torba' adlı yasa tasarısını ıslık çalarak protesto etti. Kalabalık, eylem öncesinde iş kazalarında hayatını kaybeden meslektaşları için saygı duruşunda bulundu.

DİSK üyeleri, protesto için otobüslerle öğle vaktinde Meclis kapısı önünde toplandı. Eyleme CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, HDP Van Milletvekili Nazmi Gür, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve DİSK-Genel İş üyeleri katıldı. ‘Susma haykır taşerona başkaldır, gün gelecek devran dönecek AKP hesap verecek, AKP yasayı al başına çal’ şeklinde slogan atan eylemciler arasından bazısı, üzerinde 'Soma' yazılı baret takıp, ıslık çalarak söz konusu yasa tasarısına tepki gösterdi.

Daha sonra grup adına basın açıklamasını okuyan Kani Beko, şunları ifade etti: ”Torba yasayı çuval yasa yaptılar ve sonuçta 1-2 günde çıkacak yasaları aylardır çıkarmadılar. Sonuç ne oldu? Madenlerde ölümler devam etti. Son olarak dün Soma’da Metin Keskin isimli 3 çocuk sahibi madenci hayatını kaybetti. Şimdi bu kader mi, fıtrat mı? Hayır arkadaşlar bunun adı cinayettir. Katil taşeron düzenidir. Katil işçiyi insan olarak görmeyen, sadece maliyet olarak gören anlayıştır. Biz bugün meclis kapısında bir kere daha ilan ediyoruz DİSK, taşeronlaştırmanın tümüyle yasaklanmasını ve hem kamuda hem özel sektörde taşeron işçilerinin asıl işvereninin işçisi sayılmasını savunmaktır ve bunun için mücadeleye devam edecektir."

    Açıklamasının ardından grup sessizce otobüslerine binip olaysız bir şekilde dağıldı.

Çevik kuvvet ekipleri eylem sırasında bölge yakınında hazır bekletildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri