Tbmm Genel Sekreteri Neziroğlu: Denetçiler Açık Aramamalı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kamu idarelerinde daha etkili bir yönetim için nasıl bir iç denetim mekanizması gerektiği masaya yatırıldı. TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, denetçilerin açık aramaması gerektiğini ifade ederek...

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kamu idarelerinde daha etkili bir yönetim için nasıl bir iç denetim mekanizması gerektiği masaya yatırıldı. TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, denetçilerin açık aramaması gerektiğini ifade ederek "Denetimlerin amacı hiç şüphesiz cezalandırmaktan ziyade yanlışın düzeltilmesine vesile olmaktır." dedi.

    TBMM çatısı altında farklı oturumlarla tüm gün sürecek 'Kamu İdarelerinde Daha Etkili Bir Yönetim İçin Nasıl Bir İç Denetim Konferansı' adlı etkinliğe kamu kurum ve kuruluşlarla özel sektörden çok sayıda temsilci katıldı. Meclis’in ev sahipliğinde düzenlenen konferans, Kamu İç Denetçiler Derneği (KİDDER), Türkiye İç Denetim Enstitüsü ve İç Denetim Koordinasyon Kurulu’nun katkılarıyla gerçekleştirildi. İç denetim ile teftişin çalışma alanlarının farklılığına dikkat çeken TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, "Denetimlerin amacı hiç şüphesiz cezalandırmaktan ziyade yanlışın düzeltilmesine vesile olmaktır. Dolayısıyla denetçi açık aramamalıdır. Yıkıcı değil, yapıcı bir konumda olmalıdır." şeklinde konuştu.

    OLMASI MUHTEMELLE İLGİLENSEYDİK SOMA FACİASI OLUR MUYDU?

    İç denetçilerin hata ve kusurdan ziyade risklerle ilgilendiğini ifade eden KİDDER Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Uysal, "Ne denetlediğimiz birimler, ne yöneticilerimiz ne de maalesef iç denetçiler bu mesleğin geçmişle değil, daha çok gelecekle ilgilenmesi gerektiği konusunda yeterli farkındalığa sahiptir. Ülke olarak maalesef geçmişle yani olanla ilgileniyoruz. Olması muhtemel olanı ihmal ediyoruz. Olandan daha çok olması muhtemelle ilgilenseydik acaba Soma maden faciası olur muydu? O asansör düşer miydi?” diye sordu.

    TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açılış oturumunda birer konuşması yapacağı duyurulmasına rağmen program yoğunluğundan dolayı her 2 isim de öğleden önceki oturumlara katılmadı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri