TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye her alanda güçlü olmak zorunda

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Türkiye'nin önündeki büyük hedefleri gerçekleştirmesi, sadece kamudan beklenecek bir iş değildir. Aynı zamanda özel sektörün de sivil toplumun da işin içerisinde olduğu, bir kalkınma hamlesidir." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Avrupa'da Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırılara ilişkin, "İslam'a yapılan bu saldırı sadece İslam'ın ve Müslümanların değerlerine yapılan bir saldırı değil, insanlığın temel değerlerine yapılan saldırılardır. Bunları tribünden maç izliyor gibi seyredenler ise aslında kendi sonlarını hazırlamaktadırlar." dedi.

Kurtulmuş, Erzurum'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir otelde düzenlediği toplantıda, Türkiye'nin her alanda güçlü olmak zorunda olduğunu ve bunun sadece devlet eliyle olmayacağını, sivil toplumun da büyük önem arz ettiğini söyledi.

Türkiye'nin yeni yüzyıla, birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde, savunmadan, eğitime, sanayiden, teknolojiye, kültürden, sanata, spordan, milli eğitime kadar her alanda bir bütün olarak gireceğini dile getiren Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin önündeki büyük hedefleri gerçekleştirmesi, sadece kamudan beklenecek bir iş değildir. Demokrasi, sadece siyasi partiler üzerinden yapılan bir iş değil. Sadece parlamentonun ya da bir tabunun üzerinden yapılan bir çalışma değil. Aynı zamanda özel sektörün de sivil toplumun da işin içerisinde olduğu, bir kalkınma hamlesidir, bir kalkınma anlayışıdır. Eksik kılmadan hep beraber Türkiye'nin güçlü hedeflerine el ele, yan yana, omuz omuza yürüyeceğiz. Güçlü sözü dinlenir. Sözü etkili bir Türkiye üzerinden dünyada barışın, adaletin sağlanması için mücadele edeceğiz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri