Tbmm Başkanı Çiçek: Meclis Gazinoya Dönüşür Hale Geldi

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Meclis’te gerçekleştirilen grup toplantılarının, partilerin kendi iç yönetmeliklerine uygun olmadığını belirterek, “Neredeyse Meclis gazinoya dönüşür hale geldi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Meclis’te gerçekleştirilen grup toplantılarının, partilerin kendi iç yönetmeliklerine uygun olmadığını belirterek, “Neredeyse Meclis gazinoya dönüşür hale geldi.” dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 24. Dönem 3. Yasama Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çiçek, grup toplantılarının yapılış şekli ve atılan sloganlarla ilgili bir soru üzerine; grup toplantılarının mevcut kompozisyonla devam etmesi halinde arzu edilmeyen sıkıntılar yaşanabileceği uyarısında bulundu. Grup toplantılarının, grup iç yönetmeliklerine uygun olmadığını kaydeden Çiçek, "Kendilerinin kabul ettiği ve kendi kendilerini bağlayan grup iç yönetmeliklerine uygun değil. Çünkü grup toplantılarının asli unsuru milletvekilleridir. Milletvekilleri, Meclis çalışmaları dışında kendi seçim bölgelerinde katıldıkları toplantılarda karşılaştıkları sorunları, düşünceleri, tespitleri, grup toplantısında gündeme getirecek, ortak politika oluşturmasına katkı verecek. Parlamento kültürü en evvel burada oluşuyor. Maalesef bu kültürün oluşması noktasındaki en önemli imkan aşağı yukarı 20 yıldan beri böyle bir fiili durum. Maalesef iç yönetmeliklere uygun şekilde bu toplantılar gerçekleşmiyor." diye konuştu.

MECLİS'TEKİ MANZARAYI ŞİKAYET ETTİ

Grup toplantılarının giderek çok katılımlı basın toplantılarına dönüştüğünü söyleyen Çiçek, "Hele hele son toplantılarda atılan sloganlar, yuh çekmeler, halaylar, başka türlü. Neredeyse Meclis gazinoya dönüşür hale geldi. Bu gerçekten üzücü ve düşündürücüdür. Ben bunu hep söylemeye çalıştım. Siyasi partilerimiz elbette toplantılar yapacak. Bunun bir çok imkanı ve mekanı var. Ama grup toplantısı esas itibari ile milletvekilleri ile bazı partilerimizin yönetmeliklerine bakarsanız üst düzey parti yöneticilerinin katıldığı toplantılardır. Şimdi grup toplantısı diyoruz, milletvekili geliyor oturacak yer bulamıyor. Ben içeride yoğum ama içeride grup toplantısı yapılıyor. Bu beraberinde bir çok sıkıntıyı getiriyor. Yarın ümit etmediğimiz, arzu etmediğimiz, nasıl oluyor da bu Meclis çatısı altında bu sloganlar atılıyor diye bir kısım provokasyonlara sıkıntılara maruz kalırız." dedi.

Bu konuyu Danışma Kurulu toplantılarında da gündeme getirdiğini aktaran Çiçek, "Bir defa daha söylüyorum. 1 Ekim’den itibaren ne olur Sayın Genel Başkalarımız, parti yöneticilerimiz bu kompozisyonda grup toplantıları yaptıkları halde yarın kendilerinin de üzüleceği görüntülere, sıkıntılara, eylemlere şahit olabiliriz. Bunu önleme imkanı da yok. Meclis’in ayrı bir güvenlik gücü yok." ifadesini kullandı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri