TBF organizasyonu değerlendirdi

Konyada Selçuklu Belediyesi Spor Salonunda düzenlenen Spor Toto Türkiye Kupası finalinin basın toplantısı Hilton Otelde gerçekleştirildi

Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda bugün oynanacak Banvit ile Beşiktaş Milangaz arasındaki final mücadelesinin basın toplantısına, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Atakan Karakaplan, TBF Ligler Direktörü Ahmet Araşan, TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş, TBF Yetkilileri, davetliler ve basın mensupları katıldı.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren TBF Yönetim Kurulu Üyesi Atakan Karakaplan, “Eleme grubundan son sekiz takım arasına gelip burada mücadele eden tüm takımlara teşekkür ediyorum. Finale kadar yükselen Banvit ile Beşiktaş Milangaz’ı da kutluyorum. Çok zor maçlar sonunda gösterdikleri mücadeleyle Türk basketbolunun seviyesini gösteren teknik adam ile oyunculara da teşekkür ediyorum. Bu maçları minimize hatalarla yöneten hakemlerimizi de göz ardı edemeyiz. Banvit ile Beşiktaş Milangaz arasındaki finalin, Türk basketboluna yakışır, mücadele gücü yüksek bir şekilde geçeceğini umuyorum” dedi.
Banvit–Beşiktaş Milangaz finaliyle heyecan içerisinde geçen Spor Toto Türkiye Kupası’nda sona geldiklerini kaydeden TBF Ligler Direktörü Ahmet Araşan, “Türkiye Basketbol Federasyonu’nun basketbolu değişik kentlere yayma fikri var. Üst düzey takımların yer aldığı bu kupayı değişik şehirlerde oynattık. Konya’da, seyircileri yoğun talep gösterdiği bir salonda maçlar oynandı. Salon girişlerinde seyirci ayırmakta zorluklar vardı. Ancak hem Konyalı basketbol severler hem de Konya emniyeti büyük bir hassasiyet gösterdi. Salonda bazı malzemeler nedeniyle sıkıntı oldu. İlk maçta pota değişimi 46 dakika sürdü. İki yedek pota, panya ve çember bulunuyordu. 12 dakikada pota takılmıştı ancak ayarlanması uzun sürmüştü. Önümüze çıkan zorlukları hep birlikte aştığımızı düşünüyorum. Anlayış gösteren takım ve sporculara teşekkür ediyorum. Çok heyecanlı bir final olacağını düşünüyorum, ayrıca sakatlıksız bir mücadele olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.
Konyalı basketbol severlerin katkısı nedeniyle teşekkür eden TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş ise, “Spor Toto Türkiye Kupası 8’li Final’in duyurumu sırasında belediyelerin alanları sayesinde bilet satışlarımız kolaylaştı. Yarın da büyük bir şölen olacağını düşünüyoruz. İki güzide takımımız, 27.kupayı müzesine götürmeye çalışacak. Ayrıca karşılaşma öncesinde KKTC takımımız burada olacak ve dostluk maçı oynayacak. Bu nedenle de taraftarlarımızı salona erken davet ediyoruz” dedi.
SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri