Taze sıkılmış meyve suyuna ilgi

Soğukların etkisini artırdığı bugünlerde uzmanların yaptığı 'bol bol taze meyve suyu için' uyarısı karşılık buluyor. Vatandaş taze sıkılmış meyve sularına yöneldi. Artan ilgi esnafı sevindirdi.

Meyve suyu satışı yapan esnaf Mehmet Uyan, portakal ve narın tezgahlarda yerini almasıyla halkın taze meyve suyu dükkanlarına yöneldiğini belirterek şöyle konuştu: "Bu sezon portakal, nar ve mandalina sezonu. Çünkü bu meyveler dallarından yeni hasat ediliyor. Hal böyle olunca halkımız kışın taze sıkılmış meyve suyuna daha çok yöneliyor. Ayrıca bu meyve suların hepsi  kışın geçirdiğimiz en çok hastalık olan gribe faydası bulunmaktadır. Elma suyunun bardağını 1 TL'ye, portakal ve nar ile havuç sularının bardağını 1.5 TL'ye satıyoruz. Bu meyvelerin ve sularının sağlığa birçok faydası bulunmaktadır. Elma suyunun, tok tutma özelliği bulunmaktadır. Özellikle diyet yapanlar elma suyunu bol bol içmektedirler. Elma ve elma suyu C ve E vitaminidir. Elma suyunun cilde çok faydalı olduğu söyleniyor" dedi.

PORTAKAL SUYU GRİBE İYİ GELİYOR

Gribin ve soğuk algınlığına  portakal suyunun iyi geldiğini ifade eden Uyan, " Kışın hemen hemen her insanın geçirdiği gribe ve soğuk algınlığına portakal suyu iyi gelmektedir. Portakal C vitamini deposudur. Portakal bir narenciyedir. Sonbahar mevsiminde Akdeniz'de dallarından kopartılmaktadır. Bu mevsimde portakal suyu vazgeçilmezdir. Portakal C vitamininin yanı sıra B vitamini içeriyor. Portakal suyu birde kalp krizinden insanları korumaktadır. Dükkanımızda bu faydalarından dolayı portakal suyunu çok satıyoruz. Portakal suyu ile birlikte nar suyuda aynı özellikleri taşımaktadır. Portakal suyuyla birlikte nar suyuda gribe karış insanları korumaktadır. Nar suyunun gribe faydasının dışında bağışıklık sistemini güçlendirmektedir" ifadelerini kullandı.

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri