Tayvan, 2015’te 10 Milyon Turist Hedefliyor

Tayvan, 2015 yılında 10 milyon turistin ülkeye gelmesini hedefliyor. Konya’dan daha küçük yüz ölçüme sahip Uzakdoğu’da bir ada ülkesi olan Tayvan, her yıl turist sayısını artırıyor. Toplamda 23 milyon nüfusu olan Tayvan, neredeyse ada...

Tayvan, 2015 yılında 10 milyon turistin ülkeye gelmesini hedefliyor. Konya’dan daha küçük yüz ölçüme sahip Uzakdoğu’da bir ada ülkesi olan Tayvan, her yıl turist sayısını artırıyor. Toplamda 23 milyon nüfusu olan Tayvan, neredeyse ada nüfusunun yarısı kadar turistin ziyaret ettiği bir ülke konumuna geldi.

Tayvan’ı ziyaret edenlerin sayısı önceki yıla göre yüzde 11 arttı. Tayvan Cumhurbaşkanı Ma Ying-jeou, 2014 yılının sonunda ülkeyi ziyaret eden turist sayısının 9 milyonu bulabileceğini söyledi. 2015 yılında ise toplam 10 milyon turistin adaya gelmesi hedefleniyor.

Öte yandan Tayvan, Çin ile yapılan anlaşmalar sonucunda turist sayısını önemli ölçüde artırdı. Özellikle son yıllarda iki ülke arasındaki ilişkiler yer yer gerilse de Anakara’dan gelen turist sayısında büyük artış gözleniyor. Geçen yıl 8 milyon turistin 2,8 milyonunu snakara Çin’den gelenler oluşturmuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri