Taylandlılar, Türk Halk Oyunları Ekibiyle Halay Çekti

Tayland’ın başkenti Bangkok'ta düzenlenen 1. Türk Ürünleri Fuarı’nda Türk halk oyunları ekibinin gösterileri ilgi gördü.

Tayland’ın başkenti Bangkok'ta düzenlenen 1. Türk Ürünleri Fuarı’nda Türk halk oyunları ekibinin gösterileri ilgi gördü. Ziyaretçiler gösterinin sonunda sahneye çıkarak, ekiple birlikte halay çekti.

İstanbul Ticaret Odası (İTO), 1999 yılından itibaren farklı ülkelerde Türk ürünleri fuarları düzenliyor. Bu sene için Bangkok seçildi. Tayland 1. Türk Ürünleri Fuarı (Expo Turkey in Thailand), son gününde renkli görüntülere sahne oldu.

Queen Sirikit Ulusal Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen fuara toplam 40 Türk firması katılıyor.

 Bugün sona erecek Türk ihraç ürünleri fuarında 10 kişilik Tuana Sanat Kulübü Halk Oyunları Topluluğu gösterisi gelen misafirlerin ilgi odağı oldu.

Giydikleri kıyafetler, oynadıkları oyunlar için fuarda tüm gözleri üzerlerine çeken halk oyunları, yoğun ilgi üzerine ziyaretçilere de halay çekmesini öğretti. Halaya katılan ziyaretçiler, Cihan’a yaptıkları açıklamalarda çok eğlendiklerini ifade ettiler.

Tuana Sanat Kulübü ekibi adına Cihan mikrofonuna konuşan Ulvihan Sönmez, “Burada fuar vesilesi ile Taylandlı dostlar ile birlikte olmak bizim için büyük bir mutluluk. Kendi çapımızda Anadolu yöresinden bazı figürler gösterdik. Çok mutlu olduk. Onlar da mutlu oldular. Umarım devamında daha güzel şeyler olacak. Hep beraber bu kardeşliği büyütüp, genişleteceğiz diye düşünüyorum.” dedi.

Halay sonrası katılanlar Osmanlı kıyafetlerini giyerek hatıra fotoğrafı çekilmeyi ihmal etmediler. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri