Tayland’da Nelson Mandela Günü Kutlaması

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta Uluslararası Nelson Mandela Günü etkinliği düzenlendi.

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta Uluslararası Nelson Mandela Günü etkinliği düzenlendi.

Güney Afrika’nın Bangkok Büyükelçiliği, ülkenin efsane lideri Nelson Mandela’nın 95. doğum günü ve 18 Temmuz Uluslararası Nelson Mandela Günü dolayıyla bir program düzenledi. Programa Birleşmiş Milletler Asya ve Pasifik Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (ESCAP) ev sahipliği yaptı.

Mandela'nın sosyal sorumluluk alanında çalıştığı 67 yılını temsilen, programın suresi de 67 dakika sürdü. Güney Afrika'nın demokratik yollardan seçilen ilk devlet başkanı olan ve yaşamının 67. yılını insanlığa hizmetle geçiren Mandela'nın doğum gününde düzenlenen programda ESCAP Genel Sekreteri Dr. Noeleen Heyzer ve Güney Afrika’nın Bangkok Büyükelçi Robina P. Marks konuşma yaptı.

BM Genel Kurulu’nun 2009 yılında aldığı kararla Mandela'nın doğum günü olan 18 Temmuz, barış ve özgürlük kültürüne yaptığı katkılardan dolayı Uluslararası Nelson Mandela Günü ilan edilmişti.

Programa, Tayland'da bulunan Türk okullarından Pan-Asia Uluslararası Okulu öğrenci ve öğretmenleri katıldı. Programda Mandela hakkında duygu düşüncelerini paylaşan diplomatların yanı sıra, Türk okulu öğretmeni ve öğrencisine de söz hakkı verildi.

Programın sonunda Güney Afrika’nın Bangkok Büyükelçi Robina P. Marks'a Pan-Asia Uluslararası Okulu Müdürü Serhat Demir tarafından Türk okullarında okuyan öğrenciler tarafından Mandela'nın kara kalem çizilen resmi hediye edildi. Büyükelçi Marks, hediye karşısında şaşkınlığını gizleyemedi ve öğrenciler ile öğretmenlere teşekkür etti.

Türkiye adına programa katılanlar arasında Thai-Türk İşadamları Derneği Kültür Dairesi Başkanı Engin Yasmun da yer aldı.

Pan-Asia Uluslararası Okulu Müdürü Serhat Demir, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, programda bulunmaktan ve takılan tek okul olmakta memnun olduklarını belirtti.

ESCAP Genel Sekreteri Dr. Noeleen Heyzer ise Nelson Mandela'nın doğum gününü Bangkok’ta kutlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Güney Afrika’nın Bangkok Büyükelçi Robina P. Marks ise Nelson Mandela için sağlıklı ve uzun ömre sahip olmasını dileklerini belirtti.

Programın sonunda Taylandlı öğrenciler Waka-Waka şarkısını söyleyerek misafirlerin dikkatini çekti. Program hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri