Tayland'da Gurbeti Unutturan Bayram‏‏

Tayland'ın başkenti Bangkok'taki Türk okullarından Pan - Asia Uluslararası Okulu'nda gurbeti unutturan bir bayram yaşandı.Tayland'daki Marmara Eğitim Kurumları tarafından hazırlanan bayramlaşma, Türkiye'den 10 bin kilometre uzakta Tayland'daki...

Tayland'ın başkenti Bangkok'taki Türk okullarından Pan - Asia Uluslararası Okulu'nda gurbeti unutturan bir bayram yaşandı.

Tayland'daki Marmara Eğitim Kurumları tarafından hazırlanan bayramlaşma, Türkiye'den 10 bin kilometre uzakta Tayland'daki Türklere duygulu anlar yaşattı. Bayramlaşmada çeşitli sebeplerle birbirlerini sık sık göremeyen Türkler hasret giderdi.

Bayramlaşmada gurbet çocukları için herşey düşünülmüştü. Yemeklerden, hediyelere, palyaço ve hazırlanan gösteriler ile çocuklara unutulmaz bir bayram günü yaşatıldı.

Bayramlaşma dolayısıyla ile bir araya gelen Bangkok'taki Türkler, hazırlanan programları izlemekten ve gurbette olan çocuklarının bayramı yaşamalarından dolayı sevinç duyduklarını belirti. Çocuklar ise anne ve babaları başta olmak üzere gelen misafirlerin de bayramlarını kutladı, el öptü, para aldı. Aileler gurbette bayram kültürünü Türkiye'den 10 bin kilometre uzakta yaşatmaya çalışan Marmara Eğitim Kurumu yetkililerine teşekkür ettiler.

Çocuklar için bir çok eğlencenin hazırlandığı bayramlaşmada, anne ve babaların da izleyip güldükleri palyaço ve sihirbaz gösterileri en dikkat çekici etkinlik oldu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri