Tayland’da Gösteriler Güneydeki Şehirlere Sıçradı

Tayland’da hükümet karşıtı göstericilerin “Bangkok’u patlama” eyleminin 9. gününde protestolar ülkenin güney şehirlerine sıçradı.

Tayland’da hükümet karşıtı göstericilerin “Bangkok’u patlama” eyleminin 9. gününde protestolar ülkenin güney şehirlerine sıçradı. Göstericiler devlet dairelerini kuşatırken, çalışanları içeri almadı ve kurumları iş yapamaz duruma getirdi.

Halkın Demokratik Reform Komitesi (PDRC) ve hükümet karşıtı göstericilerin lideri Suthep Thaugsuban önderliğinde 13 Ocak 2014 tarihinde başlayan “Bangkok'u kapatma” eylemi devam ediyor. Gösteriler 9. gününe girerken, hükümet karşıtı protestolar ülkenin güney şehirlerine sıçradı.

Ülkenin güney şehirlerinde hükümet karşıtı göstericiler devlet kurumlarının önüne yürüyerek bazı yolları trafiğe kapattı.

Göstericiler Sürat Thani ve Nakhon Si Thammarat başta olmak üzere birçok şehrin valilik binası kapısına kilit vurarak, çalışanların mesailerine başlaması engelledi. Öğrencilerin güvenliği sebebiyle 44 okul tatil edildi.

Bu arada muhalif lider Suthep Thaugsuban, zafer kazanana kadar eyleme devam edeceklerini söyledi. Göstericiler vekil Başbakan Yingluck Shinawatra ile yönetiminin istifasını ve bir halk meclisi kurulmasını talep ediyor.

Öte yandan Tayland Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 1 Aralık 2013 tarihinden bu yana ülkedeki siyasi olaylar sonucu 9 kişinin öldüğü, 554 kişinin de yaralandığı belirtildi. Geçtiğimiz günlerde göstericilerin üzerine bomba atılması sonucu onlarca kişi yaralanmıştı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri