Tayland'da Coşkulu Bayram

Tayland'da müslümanlar, Kurban Bayramına büyük bir coşkuyla girdi. Tayland'da 8 milyona yakın Müslüman, bayram namazı için camileri ve stadyumları sabahın erken saatlerinden itibaren doldurdu.

Tayland'da müslümanlar, Kurban Bayramına büyük bir coşkuyla girdi.

Tayland'da 8 milyona yakın Müslüman, bayram namazı için camileri ve stadyumları sabahın erken saatlerinden itibaren doldurdu. Pattani şehrinde camilerin dolu olması sebebiyle yaklaşık 10 bin kişi bayram namazını stadyumda kıldı.

Yala İslam Üniversitesi Rektorü Prof. Dr. İsmail Lütfi'nin kıldırdığı namazdan sonra eller semaya açıldı. İsmail Lütfi okuduğu hutbede kurbanın önemine değindi. "Birlik beraberliğin yanında bütün Müslümanlar bir ailenin fertleri, hatta bir vücut gibidir." diyen Rektör Lütfi, bölgeye Türkiye tarafından da kurban gönderildiğini, kesilen kurbanların bölgeye huzur ve birlik getirmesini arzuladığını ifade etti.

Pattani Valisi Vitaya Panichpong ise Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Müslümanların bayramlarını huzurlu bir şekilde geçirmeleri için gerekli olan tedbirleri aldıklarından bahsetti.

Cihan mikrofonlarına konuşan bir vatandaş, bayram namazında herkes ellerini bölgenin huzuru için kaldırdı. İnşallah Rabbim dualarımızı kabul eder dedi.

Bayram dolayısıyla hazırlanan meyve ve tatlılar, bayramlaşmadan sonra vatandaşlara ikram edildi. Çocuklara önceden alınan balon ve oyuncakları hediye eden vali, tüm İslam aleminin de bayramını tebrik etti.

Stadyum etrafında bulunan askeri birliğin amiri ise yaptığı açıklamada, stadyum çevresinde yaklaşık 30 askerin namaz boyunca güvenliği sağlamak için görev aldığını söyledi.

Bayram namazının ardından Müslümanlar aileleri ve sevdikleriyle bayramlaşmak için camiden ayrıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri