Tayland Kralı, Doğum Günü Konuşmasında Birlik Çağrısı Yaptı

Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej, doğum günü dolayısıyla yaptığı halka sesleniş konuşmasında, ülke için insanların bir birini desteklemesini isteyerek birlik çağrısı yaptı.

Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej, doğum günü dolayısıyla yaptığı halka sesleniş konuşmasında, ülke için insanların bir birini desteklemesini isteyerek birlik çağrısı yaptı.

Tayland, Kral Bhumibol Adulyadej’in 86. doğum gününü kutluyor. Kral Adulyadej, doğum günü dolayısıyla ülkenin güneyindeki tatil bölgesi Hua Hin’deki sarayı Klai Kanwon’da halka sesleniş konuşması yaptı. Tayland Kralı, insanlardan ülkenin menfaati ve birliğini hesaba katarak görevlerini yerine getirmelerini ve bir birlerini desteklemelerini istedi.

Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej, aynı zamanda doğum gününü kutlamak için toplanan kraliyet ailesi, hükümet ve askeri yetkililer, parlamenterler ve Tayland halkına teşekkürlerini ifade etti.

Bu arada binlerce kişi Kralı görmek ve akşam yapılacak kutlamalara katılmak için Hua Hin’e akın etti.

Kralın doğum günü kutlamaları ülkede gece yarısına kadar devam edecek. Tayland halkı, Kral Bhumibol Adulyadej'in 86. doğum gününü ülke genelindeki çeşitli etkinliklerle kutluyor. Taylandlılar Kral'a saygı için mumlar yakacak ve ateş balonları uçuracak.

Tayland Kralı, geçtiğimiz aylarda yaklaşık 3 yıldır kaldığı hastaneden ayrılarak Hua Hin bölgesindeki sarayına yerleşmişti. Bu sene ilk defa Kralın doğum günü başkent Bangkok dışında yapılıyor.

Kralın doğum günü olan 5 Aralık aynı zamanda ülkede Babalar Günü olarak da kutlanıyor.

Kral Bhumibol Adulyadej, siyasi bir rolü olmayan anayasal bir monark olmasına rağmen, geniş halk yığınları tarafından seviliyor ve ülkenin yegâne birleştirici sembolü olarak görülüyor. Tahtta 63 yıldır oturan ve iktidarında 18 askeri darbe gören Kral, dünyanın en uzun süredir tahtını koruyan kralı unvanını taşıyor.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri