Tayland Dışişleri Bakanlığı: Başbakanın Ziyaretleri Keyfi Değil, Resmidir

Tayland Dışişleri Bakanlığı, Tayland Başbakanı Yingluck Shinawatra'nın yurt dışı ziyaretlerinin şahsi olmadığı açıklamasında bulundu.

Tayland Dışişleri Bakanlığı, Tayland Başbakanı Yingluck Shinawatra'nın yurt dışı ziyaretlerinin şahsi olmadığı açıklamasında bulundu.

Başbakanlıkta 25. ayını dolduran Shinawatra bu süreç zarfında 43 ülkeye, 56 ziyarette bulundu. Dışişleri Bakanlığı, maliyeti 2,2 milyon doları bulan Shinawatra’nın ziyaretleri için "şahsi değil, resmidir’’ dedi

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Surapong Towichukchai, ziyaretlerin maliyetiyle ilgili yerel medyada çıkan haberlere, gezilerin şahsi olmadığını, bütün gezilerin dış politika platformuna uygun tertip edildiği yönünde cevap verdi.

Yurt dışı gezilerinin hepsini bizzat kendisinin hazırladığını vurgulayan Towichukchai, ziyaretlerin birçoğunda ise başbakana eşlik ettiğini ifade etti.

İki yıl gibi kısa bir sürede 56 yurt dışı ziyaretinde bulunarak dış ülke ziyareti rekoru kıran Başbakan’ın ziyaretlerinin ekonominin kalkınması ve ticari yatırımların artması için bir temel teşkil ettiği açıklamasında bulunuldu.

Güneydoğu Asya Milletler Birliği (ASEAN) ülkelerini ziyaret eden Shinawatra’nın, Güney Kore, Hindistan, Avustralya,Yeni Zellanda ve Avrupa dahil olmak üzere diğer önemli ülkelere ziyarette bulunduğu ve bu ziyaretlerin stratejik öneme sahip olduğu belirtildi.


CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri