Tayland Başbakanı Shinawatra, Tacikistan’da

Tayland Başbakanı Yingluck Shinawatra, resmi ziyarette bulunmak üzere Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’ye geldi.

Tayland Başbakanı Yingluck Shinawatra, resmi ziyarette bulunmak üzere Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’ye geldi. Shinawatra, Duşanbe havalimanında Tacikistan Başbakanı Akil Akilov tarafından karşılandı.
Uluslararası Su Konferansı ve resmi ziyaret amacıyla Duşanbe’ye gelen Tayland Başbakanı, ilk görüşmesini Devlet Başkanı İmamali Rahman ile yaptı. Tayland Başbakanı için resmi karşılama töreni düzenlendi.
Tacikistan Devlet Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Rahman ile Shinawatra, iki ülke arasındaki işbirliği ilişkilerini değerlendirdi. Ayrıca, taraflar turizm sektöründeki işbirliğinin arttırılması için Bangkok ile Duşanbe arasında direkt uçak seferlerin yapılması konusunda anlaştı.
Görüşmelerden sonra ortak bildiri yayınlandı ve iki ülke arasında diplomatik ve hizmet pasaportu olan vatandaşlara vizelerin kaldırılması yönünde bir mutabakata imza atıldı.
Tayland Başbakanı Shinawatra, yarın Duşanbe temasları kapsamında Uluslararası Su Konferansı’na katılacak. Duşanbe yönetiminin ev sahipliği yaptığı konferansa, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği gibi uluslararası örgütlerden üst düzey temsilciler yanı sıra bakanlar ve çok sayıda uzman katılacak.
Tacikistan ile Tayland arasındaki diplomatik ilişkiler 5 Ağustos 1992 yılında kuruldu. İki ülke arasındaki ticari ilişkiler ülke yönetimlerinin istediğinin çok altında kalıyor. Geçen yıl dış ticaret hacmi 1,9 milyon dolar seviyesine ulaşmıştı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri