Tayland Başbakanı, Göstericilerin İstifa Taleplerini Reddetti

Tayland Başbakanı Yingluck Shinawatra, hükümet karşıtı göstericilerin istifa etmesi yönündeki taleplerini reddetti.

Tayland Başbakanı Yingluck Shinawatra, hükümet karşıtı göstericilerin istifa etmesi yönündeki taleplerini reddetti. Shinawatra, anayasaya göre bunu yapmasının imkansız olduğunu belirterek, ancak mevcut siyesi krizi çözmek için “görüşmelere açık olduğunu” yeniledi.

Tayland’da hükümet karşıtı gösteriler bugün de devam ediyor. Göstericiler bugün başkent Bangkok’ta başbakanlık binasına girmeye çalıştı.

Tayland Başbakanı Shinawatra ise bugün televizyonda yaptığı konuşmada, “Halkı mutlu etmek için yapabileceğim bir şey var onu yapmaya hazırım. Ancak Başbakan olarak yapabileceğim şeyler anayasaya uygun olmalı.” dedi.

Hükümet karşıtı göstericiler, Yingluck Shinawatra’nın istifasını talep ediyor. Göstericilerin lideri ve eski muhalif politikacı Suthep Thaugsuban ise dün yaptığı açıklamada, başbakandan 2 gün zarfından istifa etmesini talep etmişti.

Hükümet karşıtı gruplar, Başbakan Yingluck Shinawatra’nın, kardeşi ve devrik Başbakan Thaksin Shinawatra tarafından yönetildiğini iddia ediyor. Thaksin Shinawatra ise darbeden sonra yurt dışında yaşıyor. Göstericiler mevcut hükümetin seçim olmadan “Halkın Konseyi” ile değiştirilmesini talep ediyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri