Tayan, Bursa’nın Altyapısını Bakan Güllüce’ye Sordu

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Bursa’da meydana gelen sağanak yağışların ardından ortaya çıkan altyapı yetersizliğini TBMM gündemine taşıdı.Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren...

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Bursa’da meydana gelen sağanak yağışların ardından ortaya çıkan altyapı yetersizliğini TBMM gündemine taşıdı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Tayan, sağanak yağışlarla Atatürk Caddesi, Altıparmak Caddesi gibi ana caddelerde büyük maddi zararlar oluştuğunu ve can tehlikesi yaşandığına vurguladı. Tayan, “Bursa, Avrupa Konseyi tarafından 'Avrupa Şehri' seçilmiştir. Ancak Avrupa Şehri’nin altyapısı felçtir. BUSKİ faturaları ile vatandaştan gerekli altyapı katkı payı alınmasına rağmen BUSKİ bütçesi, Bursa Büyükşehir yönetimince başka alanlarda kullanılmaktadır, bu sebeple altyapı yatırımlarına ayrılan bütçe payları Bursa’nın acil ihtiyaçlarını karşılayamamaktadır.” dedi.

Artan nüfus, hızlı ve sağlıksız yapılaşmanın Bursa’da özellikle merkez ilçede altyapı yetersizliğini ortaya çıkardığını dile getiren Tayan, iklim değişikliği, düzensiz aşırı yağışların altyapının yetersizliğini daha açık hale getirmekte olduğunu ve şehrin ana caddelerini dere haline getirerek sel felaketlerine sebep olduğunu ifade etti. Tayan, şöyle devam etti:

“Bursa merkez ilçelerinin altyapısı pis su ve yağmur suyu giderleri 1990 yılında Dünya Bankası’ndan alınan kredi ile ele alınmış, ancak takip eden yıllarda yeteri kadar ilgilenilmediği ve takip edilmediği için yetersiz kalmıştır. Bursa’daki gelişmeler, iklim değişikliğinin yarattığı riskler altyapıyı acilen gündeme getirmektedir. Bursa’nın altyapı projesi var mıdır? Bu projeye göre altyapı yatırımları için gerekli bütçe nedir? İller Bankası'nın Bursa için bir yatırım programı var mıdır? BUSKİ’nin müteahhitlerine olan borcu nedir? BUSKİ’nin ana belediyeden olan alacağı ne kadardır? BUSKİ’nin Dünya Bankası'na ve Avrupa İskan Bankası'na olan borçları ne kadardır?”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri