Tavukların görsel şöleni

Süs tavuklarının Konya’daki ilk müzayedesi gerçekleştirildi. Yusuf Akpınar, “Süs tavukları bir görsel şölen. Maddi yükümlülükleri ağır. Beğenmediğiniz bir tavuk 300-500 lira” dedi

Türkiye’de 26 derneği bulunan ve geçtiğimiz aylarda federasyonu kurulan süs tavuklarının Konya’da ilk ve büyük müzayedesi yapıldı. Birbirinden ilginç görünümlü tavuk ve bahçe hayvanları meraklılarının ilgisine sunuldu. Konya Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiriciler Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe Konya dışından da çok sayıda kişi katıldı. Dernek Başkanı Abdurrahman Erdem ve yönetimi misafirlerini kapıda karşıladı. Antalya Çevre Yolu Şelale Düğün Sarayı’nda gerçekleşen etkinlikte çeşitli ırklardan süs tavukları ve bahçe hayvanları müzayede ile satıldı. Dernek ve etkinlik hakkında bilgi veren Dernek Kurucu Üyesi Yusuf Akpınar, “Derneğimiz ocak ayında Konya’da kuruldu. Bu oluşuma maddi manevi destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Dernek kurucularımız uzun süredir tavuk sevdasına gönül vermiş insanlar. Dışarından bakıldığı zaman ‘tavukçu’ ifadesi kullanılıyor. Ama bizim ilgilendiğimiz süs tavukları. Süs tavukları bir görsel şölen. Maddi yükümlülükleri ağır. Beğenmediğiniz bir tavuk 300-500 lira. Bu rakam 2 bir liraya kadar çıkabiliyor” diye konuştu.

ÇEKİŞMEYE GÖRE FİYATLAR ARTIYOR

Konya’da süs tavukları üzerine ilgi duyanları bir araya getirmeye çalıştıklarını ifade eden Akpınar, şöyle konuştu: “Dernek binamızı da açmayı planlıyoruz. Düzenlediğimiz etkinliğe çok sayıda ilden katılım var. Bursa ve Adana’dan çok katılım var. Kocaeli, İstanbul, adana dernek başkanları bizleri yalnız bırakmadı. Müzayedemizde ilk olarak veteriner kontrolünde hayvan kabulünü yaptık. Daha sonra sunumlarla müzayedemizi yapacağız. İlgi beklediğimizden de fazlaydı. Burada oluşan görsel şöleni duyan görmeye geliyor. Müzayedelerde iki tarafın atışmasına göre rakamlar çok yüksek seviyelere çıkabiliyor. Örneğin daha önce yapılan bir müzayedede 4 tavuk 2 horoz 5 bin liraya satılmıştı. Tavuklar görselliğine ve nadirliğine göre kıymeti belirleniyor. Ötme özelliği sadece Denizli horozlarına has bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri