Tatvan Folklor Ekibi Uluslararası İzmir Fuarı'na Renk Kattı

Yöresel oyun ve halaylarıyla Bitlis’in Tatvan ilçesinin tanıtımına katkı sunmak üzere Tatvan ekibiyle birlikte İzmir’de düzenlenen 'Uluslararası 83. İzmir Enternasyonal Fuarı'na katılan Tatvan folklor ekibi, yöresel oyun ve halaylarıyla...

Yöresel oyun ve halaylarıyla Bitlis’in Tatvan ilçesinin tanıtımına katkı sunmak üzere Tatvan ekibiyle birlikte İzmir’de düzenlenen 'Uluslararası 83. İzmir Enternasyonal Fuarı'na katılan Tatvan folklor ekibi, yöresel oyun ve halaylarıyla fuara renk kattı.

Yöresel kıyafetleri ve birbirinden güzel yöresel oyunlarıyla Uluslararası İzmir Fuarı'nda Tatvan’ı en iyi şekilde tanıtarak, ilçenin tanıtımına katkı sunan Tatvan folklor ekibi, oyunlarıyla ziyaretçilerden tam not aldı. Tatvan standının bulunduğu alanda davul zurna eşliğinde sık sık halay çeken folklor ekibine ziyaretçiler de eşlik etmeyi ihmal etmedi. İzmirliler ve ziyaretçilerle kol kola halay çekerek Tatvan standına olan ilgiyi artıran folklor ekibi, bu sayede hem Tatvan’ın hem de Bitlis yöresinin yöresel oyunlarının tanıtılmasına katkı sağladı.

Tatvan Folklor Ekibi hocası Semih Eskin, Tatvan Kaymakamlığı, Tatvan Belediyesi, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası ile Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın işbirliği ile katılım sağlanan 'Uluslararası 83. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda çektikleri yöresel halaylarla ilçenin tanıtımına halk oyunları ekibi olarak katkı sunacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Uluslararası bir fuara, ilk defa ilçedeki kurumların işbirliği ile katıldıklarını ifade eden Eskin, “Halk oyunları ekibimizin oyunlarına ilgi oldukça yüksek. Bu da bizleri son derece mutlu ediyor. 10 gün devam eden bu fuarda bizler de diğer kurumlarımızla birlikte ilçemizin tanıtımına katkı sunmak istiyoruz. Bu vesile ile de burada sık sık yöresel oyunlarımızı tanıtıyoruz. Bu oyunlarımıza çoğu kez başta İzmirliler olmak üzere birçok misafir de eşlik ediyor.” dedi.

Gerek ilçenin tanıtımına katkı sunan ve gerekse böyle uluslararası bir fuara katılmalarına vesile olan Tatvan Kaymakamlığı, Tatvan Belediyesi, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası, Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Tatvan Halk Eğitim Müdürlüğü'ne teşekkürlerini sunan Eskin, herkesi, halk oyunları ekibiyle birlikte halaya katılmaya davet etti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri