Tatlıcakta eylem var

Konyasporda, dün futbolcular antrenmana çıkmayarak kazan kaldırdı. Teknik direktör Osman Özdemir, verilen sözlerin yerine getirilmediğini ve konu ile ilgili mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi

Konyaspor’da, dün futbolcular antrenmana çıkmayarak kazan kaldırdı. Teknik direktör Osman Özdemir, verilen sözlerin yerine getirilmediğini ve konu ile ilgili mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi

 

 

Bank Asya 1. Lig’de mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor’da kaos giderek büyüyor. Sakarya galibiyeti ile moral bulan futbolcular, kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmediği gerekçesi ile dün saat 16.00’da yapılması planlanan antrenmana çıkmadılar. Futbolcular, kendilerine ödeme sözü olarak verilen 10 Ekim tarihinde alacaklarının ödenmemesi ile birlikte bu eylemi yapma kararı aldı. Önümüzdeki Pazar günü Kartalspor ile karşılaşacak olan Konyaspor’da teknik direktör Osman Özdemir, yaşanan sorunların üstesinden gelmek için çaba gösterirken, dün tesislerde hiçbir yöneticinin olmaması dikkatlerden kaçmadı.

 

Dün Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri’nde görüştüğümüz Osman Özdemir, konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yönetim kurulunun futbolculara ödeme tarihi olarak 10 Ekim’i söz verdiklerini ifade eden Özdemir; “Futbolcularıma söz verilen, peşinat, maaş, maç başı alacakları ve pirimler konusunda bu tarihe kadar bir gelişme yaşanmadı. Bu durum karşısında futbolcular idmana çıkmama kararı aldılar. Futbol bir açıdan moral işidir bu moral bozukluğu ile antrenmanların verimli olmayacağını düşündüğümden futbolcularımın bu isteğine saygıyla yaklaştım” dedi.

 

Herkesin ortak noktasının Konyaspor olduğunu ve yaşanan bu süreçte olayları çözmek adına yetkili, görevli veya Konyaspor sevdalısı herkesin kapılarını tek tek çalacağının altını çizen Özdemir; “Konyaspor ve genç futbolcular adına elimden geleni yapacağım. Yaşanan bu sorunları çözmek adına üzerime düşen neyse onu yapacağım. Koskoca şehrin takımına sahip çıkan birileri mutlaka olmalı. Yaşanan bu sürecin çözümü bir an önce bulunmazsa sorunlar giderek büyüyecek. Bugün transfer yasağı, yarın puan cezası daha sonrasında ise küme düşürmeye kadar gidebilecek bir durum” diye konuştu.

 

Görevine devam edip etmeyeceği konusunda ise tüm Konyaspor camiasına örnek olacak açıklamalar yapan Özdemir sözlerini şöyle tamamladı: Görevime devam edip etmeme ile ilgili süreci daha sonra düşüneceğim. Türk futboluna ve Konya’ya iz bırakmak istiyorsak, bu mücadeleyi vermemiz gerekiyor. Kolayca pes etmek ve arkayı dönüp gitmek olmaz. Konyaspor tüm şehrin ve futboldan ekmek yiyenlerin ortak noktası olmalıdır. Bu takıma açığa çıkarmak için herkes elinden geleni yapmalıdır.”

 

KONYASPOR’DA HEDEF 3 PUAN

 

Yeşil-beyazlı takımda, teknik adam ve futbolcular Kartalspor maçı için galibiyette birleştiler. Futbolcular, Sakarya galibiyetiyle güven kazandıklarını, bu çıkışı Kartalspor karşısında da sürdüreceklerini belirttiler. Kartalspor karşısında alacakları 3 puanla galibiyetleri seriye bağlamak isteriklerini de dile getiren futbolcular, taraftarlardan da destek istediler. Konyaspor ile Kartalspor arasındaki ligin 6. maçı, Pazar günü Atatürk stadında oynanacak ve saat 16.00’da başlayacak. Ligde, ilk 4 hafta da gol atamayan ve kalesinde 1 gol gören Konyaspor, ilk golünü Sakarya deplasmanında genç futbolcusu Recep ile atarken, 4 hafta da 3 beraberlik ve 1 yenilginin ardından ilk galibiyetini de Sakaryaspor’u net bir skorla yenerek güven kazandı. Konyaspor’da, Robak ise sezon başından bu yana resmi maçta ilk kez golle buluşarak gelecek haftalar için umut verdi.

 

GENEL KURUL SESSİZLİĞİ

 

Konyaspor’da, 13 Ekim Perşembe günü yapılacak olağanüstü genel kurul toplantısıyla ilgili henüz etkin bir çalışmanın yapılmadığı öğrenildi. Kulübün borçlarının yüksek olması, ödemelerin biri birini izlemesi nedeniyle iş adamlarının yönetime soğuk baktıkları belirtildi. Bu nedenle genel kurulun bu hafta yapılmasının çok zor olduğu, 20 Ekim Perşembe günkü oturumda da yeni yönetimin yine son anda belirlenebileceği görüşü ağırlık kazanmakta. Bu arada, eski yöneticilerden bazıları başkanlık için Ahmet Şan’ı öne sürerek, onun başkanlığında iyi bir yönetim oluşturulabileceğini savundular. Bunun içinde, topun Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’te olduğu kaydedildi. Öte yandan, Miloş dışında eski futbolculardan Theo’nun alacağının da bugünlerde kulübe tebliğ edilebileceği öğrenildi.. Ancak, kulüpte hiç bir önlemin alınmadığı iddia edildi. Miloş ile Theo’nun alacaklarının toplamının 1 milyon dolar’a ulaştığı açıklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri