Tatlı sektöründe 1973’ten beri Konya’ya hizmet veriyorlar

Kınacılar Tatlıcısı, bünyesinde barındırdığı 50 çeşit tatlı ile ağızları tatlandırıyor. Kınacı ailesi 3 kuşaktır tatlıcılık yapmaya devam ediyor

Konya’da yer alan 3 şubesi ile tatlı sektöründe hizmet veren Kınacılar Tatlıcısı, çikolatalı tulumbasından fıstıklı baklavaya kadar bünyesinde 50 çeşit ürün barındırıyor. Üçüncü kuşak olarak ata mesleğini devam ettirdiklerini aktaran İşletme Sahibi Ali Kınacı, ”Şerbetli tatlılardan dükkânımızda yer almayan yok. Sadece baklavamızın 14 çeşidi var. Ürünlerimizin imalatında birinci sınıf hammadde kullanıyoruz” dedi . Mesleği çekirdekten yetişerek öğrendiğini belirten Ali Kınacı, “kınacılar kınacılar tatlıcısı olarak 1973 yılından beri hizmet veriyoruz. Tatlıcılıkta en önemli olaylardan birisi işi severek yapmaktır. İnsanlara hizmet veriyoruz güler yüzlü olmak müşterilerimizin isteklerini cevap vermek işimizin püf noktaları arasında yer alıyor. Tatlı yapımında her zaman birinci sınıf malzemeler kullanıyoruz Şerbetli tatlılardan dükkânımızda yer almayan yok. Sadece baklavamızın 14 çeşidi var. Ürünlerimizin imalatında birinci sınıf hammadde kullanıyoruz. 48 yıldır süregelen ustalığımız ve engin tecrübelerimiz ile birinci sınıf kullandığımız hammadde ile Konya’mıza hizmet ediyoruz. Babam, amcam ve dedem olmak üzere 3. kuşak olan bizler dâhil sabah imalatımıza gireriz. Geçmişten gelen tecrübe ve uzun yıllardır süregelen ustalığımız ile ürünlerimizi imal ederiz. Her zaman kaliteli ürün çıkarmaya ve müşterilerimize güler yüzle hizmet etmeye önem veririz” diye konuştu.

İYİ PİŞİRİLMİŞ BAKLAVA ALTIN SARISINA BENZER

Kaliteli baklavanın insanın bütün duyularına hitap ettiğin belirten Mahmut Kınacı, “Kaliteli baklava daha tepside kendisini gösterir. Parlaklığı ve rengiyle kendisini belli eder. İyi pişirilmiş bir baklavanın rengi altın sarısına benzer. Baklava tepsisinin içinde fazla şerbet birikmişse gereğinden fazla şerbet verilmiş olabilir. Baklavanın lezzeti için şerbeti iyi ayarlanmalı. Baklava ağza götürülürken buruna tereyağının ve içine katılan fıstığın kokusu gelmeli. İyi malzeme kullanılırsa baklava da kaliteli olur. İyi baklava yenildiğinde ağızda dağılır. Mideye dokunmaz ve insanın yedikçe yiyesi gelir. Tabi en önemlisi baklavayı işi bilen bir ustanın yapması gerekiyor” dedi.

“BAKLAVA SICAK FIRINA ATILIR"

Ağızda eriyen baklavanın iyi baklava olduğunu söyleyen Kınacı, "Ağzınıza aldığınızda kalın bir yufka gelirse o iyi bir şey değil. Hanımlar iyi açtığını anlamak için yufkayı açtıktan sonra kabartıp, bir parayı 30 santimden atsınlar para delerse iyi açtılar demektir. Baklavaları yaptıktan sonra fırın çok önemli fırın sıcak olacak 160 derece olacak. Burada püf nokta hiç bir ürün aynı dakikada pişmez her ürünün pişme dakikası ve derecesi var. Baklava sıcak fırına atılır. Fırın kesinlikle önceden ısıtılacak” şeklinde konuştu.

KATKI MADDESİZ TAMAMEN DOĞAL

Kınacılar Tatlıcısı olarak hiçbir üründe katkı maddesi kullanmadıklarını ve tamamen doğal bir şekilde satışa sunduklarını dile getiren Ali Kınacı, "Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki ürünlerimizde herhangi bir katkı maddesi yok. Özellikle de glikoz kullanmıyoruz. Bu ürünlerde katkı maddesi olsa zaten anında reaksiyon gösterir. Sektörümüzde maalesef tazeliği uzun süre gitsin diye katkı maddesi kullananlar vardır. Fakat biz müşterilerimize de sürekli ürünümüzün günlük tüketilmesi gerektiğini, katkı maddesi olmadığı için ikinci gün aynı tazelikte olmayacağını vurguluyoruz. Amacımız fazla ürün satmak değil, taze ve kaliteli ürün satmaktır" dedi.

FARKLI ÇEŞİTLERDE TULUMBA BULUNUYOR

Klasik tulumbanın haricinde farklı tatlarda da tulumba tatlısı yaptıklarını, belirten Kınacı Şuanda bünyemizde 14 çeşit ürünümüz bulunmaktadır. İlk zamanlarda sade, fıstıklı, portakallı, frambuazlı, karamelli, kakaolu olarak tulumba tatlıları yapmaktaydık.  Ancak tulumbada katılan farklı lezzetler çok beğenilince ürün çeşitlerini artırmaya başladık. Konyalılar tulumba tatlısını çok sevdi bundan dolayı müşterilerimizin taleplerini karşılık vermek adına çalışıyoruz. Müşterilerimizden aldığımız geri dönüş bizi de çok mutlu ediyor" ifadelerine yer verdi.

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (19)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri