Tatlı satışlarında Ramazan bereketi

Yaz aylarında sıcaklarla birlikte düşen tatlı satışları Ramazan ayının gelmesiyle birlikte arttı

Yaz aylarında sıcaklarla birlikte düşen tatlı satışları Ramazan ayının gelmesiyle birlikte arttı. Yaz aylarında satışlarının çok düştüğünü belirten Ali Arık, “ Ramazan ayı bereketiyle birlikte geldi. Ramazan ayının gelmesi ile tatlı satışlarımız arttı. Özellikle süt tatlılarına talep yükseldi. Süt tatlıları hafif olduğundan daha çok tercih ediliyor. Baklava satışlarımız ise düştü.   Gündüzleri oruç tutan vatandaşlar iftar sonrası tatlı yemeyi tercih ediyor” dedi.

 

Satışlardaki artışın iftar ve sahur sofralarının normal öğünlere göre daha zengin hazırlandığını ifade eden Ali Arık, “Bu talep artışının en büyük nedeni,  oruç tutan kişilerin, süslemeleriyle göze hitap eden tatlılardan etkilenmesidir. Oruç tuttuğu için karnı aç olan kişiler, market ve pastanelerde gördüğü çeşit çeşit tatlılardan etkileniyor. Tatlıların, büyük cam vitrinlerde görünür yerlerde satılması ve tatlıların ramazan ayında normal zamanlardan daha alımlı şekilde süslenmesi de bu talep artışında önemli rol oynuyor” diye konuştu.

 

Ali Arık şunları söyledi: “ cevizli baklava 14 TL, fıstıklı baklava 16 TL, fıstıklı sarma 25 TL, tulumba 6 TL, ekmek kadayıfı 10 TL, şekerpare 8 TL, güllaç 12 TL.”

 

MEHMET ALİ ÖZYER 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri