Tatillerde savaşıyor

Suriyeli Obada Youssef, Konya'da eğitim görüyor. Obada, memleketinde yaşananlara sessiz kalamıyor. Ne zaman insani yardım götürülse o da onlar ile birlikte Esed ordusuna karşı savaşan mücahitlerin yanına gidiyor.

Suriyeli Obada Youssef, Konya'da eğitim görüyor. Obada, memleketinde yaşananlara sessiz kalamıyor. Ne zaman insani yardım götürülse o da onlar ile birlikte Esed ordusuna karşı savaşan mücahitlerin yanına gidiyor. Yazın ki hedefi de mücahitlerin yanında olmak

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde öğrenim gören, Suriye halkına yapılan yardımlar aracılığı ile memleketine gidip, oradaki mücahitler ile görüşen ve onlar ile birlikte cepheye giden Suriye uyruklu Obada Youssef, Suriye'de yaşanan durumlar ile ilgili gazetemize bilgi verdi. Suriye'de bulunan halkın insani yardıma ihtiyacı olmadığını belirten Youssef, mültecilerin silaha ihtiyacı olduğunu belirtti. Suriye'deki mücahitlerin silah olmadan bir iş başaramayacaklarını belirten Youssef, Mücahitlerin İmanları ile yaşadıklarını söyledi. Youssef, “Yemek, ekmek, un bunların hepsi hikaye. Bunlar Suriye halkını öldürüyor. Ben orada gezdim, tüm binalar bombalanmış altta insanlar hayatlarına devam ediyor. Biz geldiğimizde o gittiğimiz yere bomba düştü kaç tane insan öldü. Bu yemekler, gıdalar insani yardımlar, hepsi Suriye halkını öldürüyor. Onlara silah lazım. Biz Esed'in kuvvetlerinden daha güçlüyüz çünkü, o mücahitlerin İmanı var her şeye rağmen mücadele ediyorlar. Cephede üzerimizden kurşunlar geçiyor ama bizimkiler imanları olduğu için gülüyorlar” dedi.

NİYETİ YAZIN ORADA SURİYE'DE MÜCAHİT OLMAK

Kendisinin mücahitlerin yanına 4 kez gidebilme fırsatı bulduğunu belirten Obada Youssef, “Benim de okulum olduğu için her zaman Suriye'ye mücahitlerin ve ailemin yanına gidemiyorum. Ama bizler de her zaman elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Mücahitlerin yanına 3-4 kez gittim. Allah'ın izni ile okul tatil olduğu zaman da niyetim oraya gitmek. Allah niyetimi salih kılsın. Ama silah olmadığı zaman ne ben ne de diğer mücahitler orada bir şey yapamayız” diye konuştu. Suriyeli mücahitlerin kalplerinde güvenin olduğunu belirten Youssef, 14 ve 16 yaşındaki çocukların ailesi öldüğü için silahını alarak mücahitlerin içerisine katıldığını ve imanı ile savaştığını aktardı.

SİLAH OLMADAN HİÇBİR ŞEY YAPILAMIYOR

Mücahitlerin silah bulmakta zorlandıklarını ifade eden Youssef, silahların birçoğunun Suriye lideri  Beşar Esed'in ele geçirilen üslerindeki silahlardan oluştuğunu belirtti. Silahların bazılarını da Esed'in ordusunda bulunan komutanlar tarafından satıldığını aktaran Obada Youssef, “Esed'in hain komutanlarından, ona hainlik yapan komutanlardan silahlar alınıyor ve bu komutanlar hala Esed'in ordusunda yer alıyor. Böyle alınan silahların yanında, bir üs ele geçirildiği takdirde de oradaki silahlar alınarak kullanılıyor. Değilse başka bir yerden silah yardımı bulunması imkansız. Ama silah olmazsa da Suriye'deki bu durum böyle devam edecek” diye konuştu.

ASKERİ HAVAALANI ELE GEÇİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Silahsızlık dolayısı ile mücahitlerin Esed'in en önemli askeri havaalınını ele geçiremediklerini ve buna kendisinin şahit olduğunu belirten Youssef, “Ben askeri havaalanına gittim. Mücahitler onu 6 ay kuşatma altında tuttuşmuşlar. Esed'ın 200'e yakın askeri var. Ama mücahit daha çok. 35'ten fazla tank ve ağır silah var içeride. İstedikleri silahlar var. Ben bunu gözümle gördüm. Ama her gün öğleden sonra Esad'ın bir helikopteri geliyor ve 8 tane torba atıyor oradaki askelere. Bu torbalarda gıda ve cephane var. Bizim mücahitler, silah olmadığı için o helikopteri düşüremiyor. Benim yanımda elindeki silah ile helikoptere ateş eden mücahit, tane tane sıkıyor bu da onu düşürmüyor. Biz orayı ele geçirdiğimiz zaman büyük zafer kazanmış olacağız” ifadelerini kullandı. Youssef, yaşanan olaylar sonrasında Beşer Esed'ın durumunu bittiğini, onun sadece görünürde olduğunu ancak, başka güçler tarafından yönetildiğini ve idare edildiğini belirtti.

'ESİR OLMAK ŞEHİT OLMAK GİBİ'

Dünyanın hiçbir yerinde kendi başlarına gelen felaket kadar daha kötü bir felaketin gelmiş olabileceğine inanmadığını dile getiren Youssef, orada hapishanelerde bulunan tutukluların da şehit olduğunu ifade etti. Amcasının 11 aydır Esed güçleri tarafından hapishanede tutulduğunu aktaran Youssef, “Suriye'deki tutuklular hayatta olduğunu ispat edene kadar şehittir. Benim amcam 11 aydır tutuklu. Hakkında hiçbir şey bilmiyoruz, niye tutuklandığı ile alakalı da bir bilgimiz yok” ifadelerini kullandı. Yeğenlerinin de Esed güçleri tarafından kaçırıldığını belirten Youssef, askerlerin yengesinden para istediğini, aksi takdirde çocukları öldüreceklerini söylediklerini  belirtip, yengesinin parayı bularak, çocuklarını kurtardığını dile getirdi.

'SURİYE OKULU AÇMALARI BİZİM İÇİN TEHLİKELİ'

Suriye halkının Türkiye halkını sevdiğini belirten Youssef, Türk Hükümeti'nin takındığı tavırların yanlış olduğunu söyleyerek, bu konuda yapılmayacak olanların yapılacak gibi söylenmemesi gerektiğini dile getirdi. Türkiye halkına Suriye'ye yaptıkları yardımdan dolayı teşekkür eden Youssef,  Türkiye'de açılan Suriye okullarının da yanlış olduğunu belirterek, “Bu okulları açıyorlar sanki, biz sürekli burda duracağız gibi gösteriyorlar. Bu durumla bizim ülkemizde olan durumun daha bitmeyeceğini ve burada kalacakmışız gibi gösteriyorlar. Bu okulları açmaları iyi bir durum değil aslında” diye konuştu.

MUSTAFA ÖZÇELİK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri