Tatilde tercih Beyrut

Yazın gelmesi ile birlikte tatil dönemi de başladı. Konya halkı tatilde yurt içinde bir yere gidecekse Akdenizi, yurt dışında bir yere gidecekse Beyrutu tercih ediyor

Okulların tatile girmesi, hava sıcaklıklarının artması ve tatil döneminin başlaması nedeniyle şimdilerde tatile gidenlerin sayısı oldukça fazla. Turizm işletmeleri ve seyahat acenteleri bu dönemde yoğun bir şekilde çalışıyor. Yapılan tatil organizasyonlarının sayısı artırılırken, vatandaş da herhangi bir sorun yaşamamak için genellikle seyahat acentelerini tercih ediyor. Konya halkı ise genel olarak iç turizmde Akdeniz’i, Doğru Karadeniz turlarını ve alternatif otelleri tercih ederken, tatilini yurt dışında geçirmek isteyenler ise Osmanlı’nın mirasının bulunduğu yerleri tercih ediyor. Bunların başında ise şimdilerde Beyrut geliyor.

DIŞ TURİZMDE TERCİH BEYRUT

Van Der Zee Turizm’in Konya Şube Müdürü Eyüp Kamil Gaysı, geçtiğimiz yıllarda yurtdışı seyahat alternatiflerinin arasında Suriye ve Mısır’ın yoğunlukta bulunduğunu belirterek, özellikle bu yıl yaşanan gelişmeler nedeniyle vatandaşın da tercihini farklı ülkelerden yana kullandığını belirtti. Suriye’de yaşanan iç karışıklıklar, Ortadoğu’daki gerginlik ve benzeri nedenlerden dolayı vatandaşın tercihini değiştirdiğini bildiren Eyüp Kamil Gaysı, dış turizmde yeni adresin Beyrut olduğunu dile getirdi. Vatandaşın genel olarak tatil turlarının pahalı olduğu yönünde bir kanısı olduğunu fakat sanılanın aksine bu tür organizasyonlarının hem güvenilir hem de hesaplı olduğunu ifade eden Gaysı, “Mesela Beyrut için yaptığımız turlarda 2 gece 3 gündüz kişi başı 399 dolar. Beyrut’a gitmek isteyenler, Mersin Limanı’ndan denizyoluyla gidiyor. Vatandaş dış turizmde, ceddinin bir zamanlar yaşadığı, hükmettiği toprakları tercih ediyor. Beyrut da bu yıl ilk defa bizim tur organizasyonu düzenlediğimiz tatil alternatifleri arasında yer alıyor. Vatandaş, farklı yerleri gezip görmek istiyor. Bu nedenle de Beyrut turları çok büyük ilgi görüyor” dedi.

Türk halkının tarihi ve kültürel bağlarının bulunduğu Bosna Hersek’e de büyük ilgi gösterildiğini söyleyen Gaysı, farklı tatil seçenekleri görmek isteyenlere Bosna Hersek’i de tavsiye ettiklerini bildirerek, “Bosna Hersek için yapılan tur organizasyonları da 3 gece 4 gündüzden oluşmak kaydı ile 599 avrodur. Bosna Hersek için de İstanbul’dan yola çıkılıyor” diye konuştu.

AKDENİZ, DOĞU KARADENİZ

VE TERMALLER İLGİ GÖRÜYOR

Tatilde ülke dışına çıkmak istemeyenlerin genel tercihlerinin ise başta Akdeniz Bölgesi olmak üzere, Doğu Karadeniz’e yapılan turlar ve termal turizmin yapıldığı bölgeler olduğunu söyleyen Van Der Zee Turizm Konya Şube Müdürü Eyüp Kamil Gaysı, “Konya halkı, tatilini deniz kenarında geçirmek istiyorsa, yakın olması nedeniyle Akdeniz Bölgesi’ni tercih ediyor. Akdeniz’de tatilcilere farklı otel seçenekleri sunuluyor. Bunun yanında termal tatil bölgeleri olan Nevşehir Kozaklı, Afyon Gazlıgöl gibi yerler de yurt içi tatil seçenekleri arasında yer alıyor. Termal tatil bölgelerini daha çok yaşı ilerlemiş olanlar tercih ediyor. Sıcak suyun başta romatizma ve cilt hastalıkları olmak üzere birçok hastalık için iyi geldiği söyleniyor. Doğu Karadeniz’de yapılan tatil ise daha çok gruplar halinde oluyor. Özellikle gençler buraya ilgi gösteriyor. Çadır kurup kamp yapanlar oluyor. Seyahat acenteleriyle birlikte gidenler de belli başlı gezilip görülebilecek yerlerde ağırlanıyor” ifadelerini kullandı.

RASİM ATALAY

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri