TASKK’a çağ atlattı

Genel Başkan ve Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Baykan 30.yıl kutlamaları çerçevesinde İstanbul’da yapılan final gecesinde amatör sporu tribün altlarından boğaza nasıl getirdiklerini anlattı
Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun (TASKK) kuruluşun 30. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde final gecesini İstanbul’da yaptı. Rumelihisarüstü’ndeki Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyal Hizmetler Derneği’nde (Yıldız Hisar) gerçekleştirilen gece TASKK Genel Başkanı ve Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Baykan’ın başkanlığında gerçekleşti. Geceye Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Futbol Federasyonu İkinci Başkan Vekili Servet Yardımcı, Futbol Federasyonu Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Levent Kızıl, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Tekvando Federasyon Başkanı Metin Şahin, Bisiklet Federasyonu Başkanı EAmin Müftüoğlu ile çok sayıda Federasyon Başkanı, Gençlik ve Spor İl Müdürleri, Spor Toto Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, TASKK eski başkanları, bazı federasyonların başkanları, TASKK’ın illerdeki şubelerinin başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.
Devlet Bakanı Özak gecede yaptığı konuşmaya, yapılanların bir kahramanlık olduğunu belirterek, “Bu başarı öyküsünde fedakarlık var, azim var, kararlılık var, sabır var, feragat var, hoşgörü var, güler yüz var. Ve burada bir tek alınan bir tat ve haz var. Başka profesyonelce hiçbir şey yok” dedi.
Eğitim ve sporun bir arada olması için yapılan çalışmaları anlatan Devlet Bakanı Özak, gençlik ajansı kuracaklarını anlatarak, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün sadece sporla ilgilenen bir genel müdürlük olmayacağını ifade ederek, “Gençlik daire başkanlığımıza çok az para veriyoruz. Gençliğin spor dışında da çok önemli sorunları var. Bütün bunları yeniden düzenlemek için Sayın Başbakanımızın talimatıyla bir yasa taslağı hazırladık ve o da inşallah çıkacak. Gençlikle ilgili kurumlar ve bakanlıklar arasında bir koordinasyon yok, bunu biz üstleneceğiz. Proje üreteceğiz, proje üreten sivil topluma destek vereceğiz” şeklinde konuştu.
Sporda şiddet konusuna da değinen Özak, çirkin görüntülerin ortadan kaldırılmasının topyekun bir mücadeleyle mümkün olacağını anlatarak, şunları kaydetti: “Medyadaki arkadaşımız yazarken tahrik etmeyecek. Bir kulüp başkanımız maçta mağlup olduğu zaman hakemi suçlamayacak. ‘Ben hatalıyım’ diyecek, kendi evinin önünü süpürecek. Eğer böyle olursa çünkü ben bunu yapmış bir kişi olarak, şampiyonluğu kaybedip rakibi omzuna alıp getirip, kendi taraftarından taş yiyen bir kişi olarak, bunu burada söyleme hakkım var. Bu centilmenliği herkes gösterirse sabrederse popülist davranmazsa amigolardan korkmazsa kararlılıkla sürdürürse ve bu işin peşini bırakmazsak biz hükümet olarak bunu asgariye indiririz. Kaldırmak belki biraz hayaldir. Mutlaka bir takım sorunlar olabilecektir. Ama dünya bunu nasıl iyileştirmişse biz de iyileştirebiliriz.”
TRİBÜN ALTLARINDAN BOGAZLARA KADAR GELDİK
TASKK Genel Başkanı Mehmet Baykan ise gecenin ev sahibi olarak yaptığı konuşmada amatör sporun yöneticisinden sporcusuna nereden nereye geldiğinin kısa bir özetini yaparken ‘Türk sporunun ilkleri olan bizler bir dönem merdiven altlarında bize gösterilecek yeri beklerken bakın bugün İstanbul’da boğazda bir ardaya gelebilmenin gururunu yaşıyoruz. Amatör spor bu işe gönül veren aile fertleri ile her geçen gün büyüyecek 50 yılda yapılamayanı 5 yılda yapacağız’ dedi. Genel Başkan Mehmet Baykan’ın konuşmasının, sonunda Devlet Bakanı Özak’a plaket verirken, Bakan Özak da eski başkanlara, bazı spor federasyonlarının başkanlarına ve geceye katılan il başkanlarına plaket verdi.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri