Taşkent'teki yol tartışması bitmiyor!

Taşkent-Balcılar arasındaki yol, uzun yıllardır yapılamıyor. Bölge halkı sitem ederken, yolun siyasi hesaplaşmadan dolayı yapılmadığını iddia etti.

Yaklaşık on yıldır sürüncemede kalan Taşkent-Balcılar arasındaki yol, Avşar Baraj gölünün su tutmasından dolayı kapandı. Yol çalışmasına bir türlü başlanılamadı. Bölge halkı, yol yapımının henüz gerçekleştirilmemiş olmasının altında “siyasi çekişmelerin” yattığını iddia etti. İhalesi yapılan yolun güzergâhını beğenmeyen bazı vatandaşlar, ihalenin detaylarının açıklanmadığını, bu duruma da tepki gösterdiklerini dile getirdi. Vatandaşlar, “İhalenin başlama tarihi, güzergâhı ve ihaleyi alan firmanın adı bile ortada yokken ihalenin yapıldığı söyleniyor” dedi. Taşkent Belediye Başkanı Osman Arı ise ihalenin yaklaşık 300 milyonu bulacağını, müteahhidin en geç 1 aya kadar bölgeye geleceğini kaydetti.

BU İŞTE KİMİN PARMAĞININ OLDUĞUNU ANLAMIYORUZ”

Taşkent Avşar Yukarı Mahalle Muhtarı Mehmet Adıgüzel, “Baraj başlayalı 10 gün oldu. 10 yılda bu yol yapılmaz mı?” dedi. Yolun yapılmamasının gerekçesini anlayamadıklarını ifade eden Adıgüzel, “Kimse bir şey söylemiyor. Yolun yapılmamasının siyasi meselelerden kaynaklandığı bölge halkı tarafından konuşuluyor. Ne olursa olsun, vatandaş cezalandırılıyor. 1 Temmuz itibariyle baraj kapaklarının kapanacağı söyleniyor. Resmi yazı geldi. Suyun yükselmesi 15-20 günü bulur. Su dolunca yol kapatılacak. Balcılar ile Taşkent arası bugün 23-24 kilometre. Yol kapanınca yani 2 hafta içinde mesafe 60-65 kilometreye çıkacak. Araçlar yayladan dolanacak. Yazın neyse de kışın oradan hiçbir araç geçemez. Bir de şöyle bir durum var. Yeni yol, Avşar merkezden geçmezse, Büyükşehir Yasasından sonra kan kaybeden Avşar Mahallesi tam olarak biter. Bu işte kimin elinin olduğunu bilmiyoruz” şeklinde konuştu.

20 GÜNE 1 AYA KADAR MÜTEAHHİT GELECEK

Taşkent Belediye Başkanı Osman Arı, konu ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Arı, yol yapım süresinin uzamasının çeşitli gerekçelerinin olduğunun altını çizdi. En güzel projeyi ortaya çıkarmak için 4-5 yıldır bir mücadele verdiklerini kaydeden Arı, şunları söyledi: “Bütçe ile ilgili de konular vardı. 700 milyon TL'lik bir maliyet çıkarıldı. Yapılacak yol için bu maliyet fazla bulundu. 300 milyon TL'lik ihale yapıldı. Bu, uzun soluklu bir işti. Devlet projesi. Dediğimiz gibi amaç uygun bütçeye en güzel projeyi ortaya koymaktı. En geç 20 gün 1 aya kadar müteahhit gelecek ve çalışmalara başlayacak. Zaten ilgili kurumlar da ilçemizde. Nasip olursa, 2 yıl içinde yol yapımı tamamlanacak. Siyasi ne olabilir? İlçede AK Parti'ye karşı bir grup var. Seçimi kaybettikleri için film yapıyorlar. Aslında bu konuda haberlik de bir şey yok. Varsayımlarla hareket ediliyor. Yollarda bakım ve onarım çalışması da var. Bir grup, hükümeti nasıl zayıflatırımın hesabını yapıyor.”

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlçeler Haberleri