Taşkent'te Kazanılan 4 Madalyanın 3'ü İstanbul Büyükşehir Belediyespor’dan

Özbekistan’da yapılan Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası’nda 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz olmak üzere, 40 yıl aradan sonra 4 madalya kazanıp 41 puanla dünya üçüncüsü olan Serbest Güreş Milli Takımı’nın 3 sporcusunu bünyesinde...

Özbekistan’da yapılan Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası’nda 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz olmak üzere, 40 yıl aradan sonra 4 madalya kazanıp 41 puanla dünya üçüncüsü olan Serbest Güreş Milli Takımı’nın 3 sporcusunu bünyesinde barındıran İstanbul Büyükşehir Belediyespor ayrı bir gurur yaşıyor.

Taşkent’te yapılan Serbest Güreş Dünya Şampiyonası’nda 8 siklette mücadele verip 4 madalya kazanarak 40 yıl sonra tarihi bir başarıya imza atan milli takıma 4 sporcu veren İstanbul Büyükşehir Belediyespor, kazanılan 4 madalyanın 3’ünü bünyesinde barındırdığı sporcuların almasından dolayı ayrı bir gurur yaşadı.

Milli takıma dünya 2.’si olan Yakup Gör ve dünya 3.’sü olan Şamil Erdoğan ile Selim Yaşar’ın yanı sıra şanssız bir şekilde elenen Soner Demirtaş’ı veren İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un Güreş Şube Sorumlusu Gürkan İzzet Paksoy, "Öncelikle 40 yıl aradan sonra büyük bir başarıya imza atan güreş milli takımımızı kutluyorum. Bu başarıda alınan 4 madalyanın 3’ünü kazanarak önemli pay sahibi olan ve bu gururu bize yaşatan sporcularımız Yakup Gör, Şamil Erdoğan ve Selim Yaşar’ı ise ayrıca kutluyorum." dedi.

120 kiloda altın madalya kazanan Taha Akgül ve kulübü Askispor’u da tebrik ettiğini de belirten Paksoy, "Serbest stilde önemli bir başarıya imza attık. Şimdi Grekoromen stilde madalya mücadelesi vereceğiz. Burada yarışacak olan 8 sporcunun 7’si yine kulübümüz İstanbul Büyükşehir’in sporcusu. Bu da bizi ayrıca onore ediyor. Kulübümüz amatör sporlara büyük önem veriyor. Bunun karşılığını da başta ata sporumuz güreşte sporcularımızın aldığı madalyalarla aldığımızı düşünüyorum." diye konuştu.

Dünya şampiyonasında boy gösteren ve madalya kazanan sporculardan 125 kiloda Taha Akgül altın madalya (ASKİ), 70 kiloda Yakup Gör gümüş madalya (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), 86 kiloda Selim Yaşar bronz madalya (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), 87 kiloda Şamil Erdoğan bronz madalya (İstanbul Büyükşehir Belediyespor) bünyesinde Güreş kariyerini sürdürüyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri