Taşıma sektörü sıkıntılı

Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından sektörel sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin oluşturulması amacıyla düzenlenen meslek komiteleri istişare toplantıları yoğun katılımla devam ediyor.

Uluslararası Karayolu ile Diğer Yük Taşımacılığı ve Hava, Demir, Deniz yolu ile yük taşımacılığı faaliyetleri konusunda iştigal eden 60. Meslek Komitesi’nin toplantısı Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, meslek komitesi üyeleri ve komiteye bağlı çok sayıda Oda üyesinin katılımıyla gerçekleştirildi. Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, toplantınını açılışında yaptığı konuşmada gündemdeki ekonomik konular ve sektör ile ilgili değerlendirmede bulundu. Başkan Öztürk, “Karayolu taşımacılığı Konya’nın önde geldiği bir sektördür. Oda olarak verdiğimiz K Belgesi adeti ile bunu görmekteyiz. Konya Ticaret Odası en fazla K belgesi veren Odadır. Ayrıca Ulaştırma Bölge Müdürlüklerini de dahil ettiğimizde K belgesi veren tüm kurumlar içinde 3. sırada gelmekteyiz. Türkiye 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedeflemektedir. Bu da yük taşımacılığının bugünküne oranla iki kat artacağı anlamına gelmektedir. Türkiye, 2023 yılında taşımacılıktan lojistiğe dönüşen bir yapı ile hareket etmektedir. Yük taşımacılığında demiryolunun ağırlığının artacağı görülmektedir. Konya’ya kurulacak lojistik merkez ile şehrimiz bu konuda ön plana çıkacaktır. Bu durum karayolu taşımacılığı sektöründe dönüşüm yaşananacağını göstermektedir. Karayolu nakliye sektörümüzün sektörün gelişimine göre yol belirlemelri gerekmektedir. Sektör temsilcilerimiz gelecekte oluşacak taşımacılık yapısına göre şimdiden gelecek planlarını belirlemelidir” dedi.

KTO’nun danışmanlık hizmeti konusunda bilgi veren Öztürk, “KTO olarak bu dönemde üye odaklı hizmet anlayışımızla çalışıyoruz. Üyelerimizin hak ve menfaatlerini ön plana alarak sorunlarına çözüm getiriyoruz. 60. komitemizin üyeleri komitelerinin sorunlarıyla yakından ilgilenmektedir. Üyelermizin sorunları komitemiz vasıtasıyla yönetim kuruluna gelmekte ve çözüm üretme noktasında ortak hareket etmekteyiz. Bununla birlikte üye danışmanlığı hizmetimizden de bahsetmek istiyorum. İş ve çalışma hayatını yakından ilgilendiren kanunlarda son dönemde önemli değişiklikler meydana geldi. Gerçekleşen kanun ve mevzuat değişikliklerinden yeterince bilgi sahibi olmaları amacıyla üyelerimize yönelik ‘üye danışmanlığı’ hizmeti vermekteyiz. Oda üyelerimiz sorularını internet yoluyla veya yüz yüze danışmanlarına iletebilmektedir. Türk Ticaret Kanunu, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve Vergi Hukuku konularında iki yıldır üyelerimize hizmet vermekteyiz” dedi.

60. Meslek Komitesi adına konuşma yapan meclis Üyesi Ali Bey Yüksel de “Komitemiz, çoğunluğu uluslararası ve ulusal nakliyeci, oto kurtarma araçları, vinç işletmeleri ve evden eve taşıma işi yapan firmalardan oluşmaktadır. Komite olarak oda yönetimi ile 2014 yılında sektörümüüz uluslararası alanda yaşadığı sorunlara yönelik toplantılar düzenledik. Ayrıca Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Lütfi Elvan’ın Odamızı ziyaretinde tertip edilen toplantıda kendisine sektörlerimizle ilgili görüş ve önerilerimizi içeren bir rapor verdik. Bugünkü toplantıyı düzenleyerek bizleri bir araya getiren Oda yönetimine üyelerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından söz alan katılımcılar sektörlerindeki sorunlarını dile getirerek görüş ve önerilerini ilettiler. TÜVTÜRK Araç Muayene istasyonu yetkilileri de katılımcıların sorularını cevapladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri