Taşgetiren: Vekiller ellerine bakmalı!

Ahmet Taşgetiren, Metiner'in İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili itirafına ilişkin, "Aslında her milletvekili zaman zaman kendi ellerine şöyle bir bakmalı: Acaba kaç yanlışa el kaldırdı, bilmeden?" dedi.

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, bugünkü "Bilmeden el kaldırınca..." başlıklı yazısındaAk Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner'in İstanbul Sözleşmesi'ne 'evet' demesine verdiği kararda pişman olduğunu belirterek, “Evet diyenlerin çoğu neye oy verdiklerini bilmeden el kaldırdı” cümlesini değerlendirdi. 

Taşgetiren, "Mehmet Metiner’i açık konuşmasından dolayı kutluyorum. Açık açık söylemiş: “Kendi adıma itirafta bulunuyorum: Yanlış yaptık” demiş." ifadesini kullandı.

Her milletvekili ellerine şöyle bir bakmalı, "Acaba kaç yanlışa el kaldırdı, bilmeden?"

Ahmet Taşgetiren'in yazısının bir kısmı şöyle:

“Evet diyenlerin çoğu neye oy verdiklerini bilmeden el kaldırdı” demiş. “Milletvekilleri sırf parti grup başkanvekilleri el kaldırdıkları için el kaldırdı” demiş. “Partilerin grup yönetimleri kendi aralarında anlaşmış olmalılar ki o anda bulunanların onayıyla kabul edildi geçti” demiş.
Konu İstanbul Sözleşmesi.
Metiner, KADEM’in (Kadın ve Demokrasi Derneği) İstanbul Sözleşmesi’ni, savunuyor olmasını da eleştirmiş: “Varlığını önemsediğim KADEM’in adeta sözleşme müdafisi bir konuma kendini düşürmesi hazin bir tablo. Kendimizi kendi değerlerimiz üzerinden tanımlamak ve savunmak varken. Canı cehenneme o sözleşme bu gidişle KADEM algısını tamamen menfiye çevirecek, biline.”
“Biline” Metiner’in çok kullandığı bir kelime.
Kendisinin de çok iyi “bildiği” gibi yapıp ettiğimiz her şey yazılıyor. Belli ki “bilmeden el kaldırdıklarımız” da yazılıyor.
Aslında her milletvekili zaman zaman kendi ellerine şöyle bir bakmalı: Acaba kaç yanlışa el kaldırdı, bilmeden?
Aslında Metiner, “Bir gün” ağızlar itiraf etmese de her uzvun yaptığı işi açığa vuracağını da bilir. Eller ne kelime, deriler bile konuşacak da, insan şaşırıp “Yahu ey deri sen nasıl konuşuyorsun?” diye soracak. Deri de “Dili konuşturan beni konuşturuyor” diyecek.
Aslında “İtiraf” iyi bir şey. Tevbenin kapısını aralar. Tevbe de ilahi mağfireti getirir."

Taşgetiren, “Ah benim can dostlarım… Memleketi ‘Bizden biri’ yönetiyor diye ‘Memleket nereye gidiyor’un hesabından vazgeçen kardeşlerim. Ben derim ki memleketi Hazreti Ömer yönetiyor olsa ‘Yanlış yaptığında onu düzeltecek bir uyanıklığa diriliğe ihtiyaç var.’ Saldım çayıra Mevlâm kayıra düzeni yok” sözlerini kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri