Taşeron İşçilerden Bakan Çelik'e Sınıfta Kalmış Öğrenci Benzetmesi

Kamu Şirket İşçileri Derneği (KAŞİD) Başkanı Adem Kuru, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in taşeron işçilerin nazarında 'sınıfta kalmış tembel bir öğrenci' olduğunu söyledi.

Kamu Şirket İşçileri Derneği (KAŞİD) Başkanı Adem Kuru, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in taşeron işçilerin nazarında 'sınıfta kalmış tembel bir öğrenci' olduğunu söyledi. Kuru, Çelik'e "Taşeron işçiler olarak sana son bir fırsat tanıyoruz ve sadece senin için bütünleme sınavı hazırladık. Bu sınavı kazanmak elinde. Önüne gelen bu fırsatı iyi değerlendir ve iş garantimizi kazandığımız kadro hakkımızı sayın Başbakan'a düzgün izah et ve bütünlemeyi geç." şeklinde seslendi.

KAŞİD Başkanı Kuru, dernek binasında basın toplantısı düzenleyerek taşeron işçilerin sorunlarından bahsetti. Konuşmasında yarın Sivas’a gelecek Çalışma Bakanı Çelik'e yüklenen Kuru, "Devletin her kademesine alınan kadrolu personeller ekonomiyi batırmıyor da taşeron işçinin tek isteği olan iş garantisi mi devleti zarara uğratıyor. Her şey bir bakana Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'na bağlanmış olması bizim kaderimiz olamaz ve olmamalıdır. Sayın Çalışma Bakanı ne iş yapıyor anlamıyoruz. Basit bir konuyu dahi Bakanlar Kurulu toplantısına getiremeyecek kadar neden büyüttü bu meseleyi. Yoksa işveren tarafı mı ağır basmaya başladı." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenen KAŞİD Başkanı, şu ifadeleri kullandı:

"En son Bakanlar Kurulu toplantısında nasıl kara alıp askerliği 12 aya düşürdünüz, 1 Mart 2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere hemen nasıl yasalaştırmayı başardınız. Demek ki; istendiği zaman her şey olabiliyormuş. Taşeron işçilerin sorunları da tıpkı askerlik meselesi kadar basit. Yeter ki Bakanlar Kurulu toplantısında gündeminize alın."
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri