Tasarruf yapmıyoruz

Ekonomist Gülay Elif Girgin, tüketimdeki artışın ekonomiyi sıkıntıya soktuğunu belirterek, "Son yıllarda Türk Lirası güçlendiği için tüketim de arttı. İnsanlar tasarrufu unuttu. Yüzde 20 olan tasarruf oranı yüzde 12'ye kadar düştü" dedi

Türkiye’nin en kapsamlı pazarlama etkinliği olan İnteraktif Pazarlama Zirvesi (İPZ) Dedeman Otel'de yoğun katılımla gerçekleşti. 'İnovasyon, Teknoloji ve Finansal Enstrümanlarla Konya Yarına Hazırlanıyor' temasıyla gerçekleşen zirvede, çok sayıda işadamı biraraya geldi. Zirvede katılımcılar ekonomideki ve teknolojideki yenilikler hakkında bilgilendirildi. Marketing Türkiye’nin önderliğinde, MultinetUp, Marketing Toys resmi sponsorluğu gerçekleştirilen zirvenin ana teması ise inovasyon olarak belirlendi. Zirvede, Konya ekonomisinin inovasyon, teknoloji ve finansal süreçleri de masaya yatırıldı. Zirveye, kentin önde gelen kanaat önderleri, iletişim profesyonelleri ve markaların temsilcileri de katıldı. Zirvede Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ)'lerin sorunları da ele alındı.

FİNANSMAN SIKINTISI YAŞIYORLAR

Zirvenin açılış konuşmasını yapan ve teknolojinin önemine vurgu yapan Marketing Türkiye Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen Ocakoğlu, Türkiye'de 2 milyon 600 bin KOBİ'nin bulunduğunu, KOBİ'lerin finansman ve teknoloji noktasında sıkıntılarının olduğunu söyledi. Açılış konuşmasının ardından panele geçildi. "Değişen Ekonomik Koşullarda Yenilikçi ve Alternatif Finansal Çözümler" başlıklı panelin moderatörlüğünü Ekonomist Gülay Elif Girgin yaptı. Panelde konuşan Girgin, ülkenin zor günlerden geçtiğini, böyle bir dönemde ekonomiden söz etmenin zor olduğunu, terörün amacının ülke insanını ekonomiden soğutmak olduğunu belirtti.

BÜYÜME DIŞ KAYNAKLARA BAĞLI

Dünyanın hızla değiştiğine değinen Girgin, 2008 krizinden sonra dünyada çok şeyin değiştiğini, artık ucuz ve bol sermaye bulmanın çok zor olduğunu ifade etti. Türkiye'nin küçük küçük büyümeye devam edeceğini, tüketimdeki artışın ekonomiyi sıkıntıya soktuğunu belirten Girgin, "Türk Lirası güçlendiği için tüketim de arttı. İnsanlar tasarrufu unuttu. Yüzde 20 olan tasarruf oranı yüzde 12'ye kadar düştü. İthalat tercih edildi son yıllarda. Türkiye'nin büyümesi artık yabancı dış kaynaklara bağlı. Bankaya gitmeden artık büyüme de olmuyor" sözlerini kullandı. Panelistler Bahadir Dingil, Cenk Erten ve Özcan Nazik de katılımcıları yenilikler ve finansman noktasında aydınlattı.

'MÜŞTERİNİN YÜREĞİNE DOKUNMAK'

Zirvede Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, “İşletmeler İçin İşleyen Bir İnovasyon Kültürü Yaratmak” hakkında, "Satış ile Pazarlamada Müşterinin Yüreğine Dokunmak" konusunda ise Aygaz Pazarlama Direktörü Ercüment Polat katılımcılara bir sunum yaptı. Multinet Up CEO'su Yusuf Ziya Gündüz ve Multinet Up COO'su Demirhan Şener ise “Yeni İş Süreçleri, Yeni Üretim Modelleri” konusunda katılımcılara bilgi verdi. Digital Partners CEO'su Tunç Günbey “İnternet Reklamcılığında Yeni ve Etkili İş Yapış Biçimleri Nelerdir, Nasıl Kullanmalısınız”, Marketing Toys CEO'su Koray Özdemir ise “Duygusal Pazarlama ve İnsanlaşan Markalar” konuları hakkında konuştu. Zirvede Marketing Türkiye’nin Akademetre Araştırma ve Stratejik Planlama Şirketi ile birlikte yaptığı “Konya İtibar ve Marka Değer Performansı Araştırması”nda kentin öne çıkan markaları da açıklandı. Markalara ödül verildi.

KERİM ATICI merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri