Taş Mektep Öğrencileri 93 Yıl Sonra Duatepe'de

Taş Mektep olarak da bilinen Kayseri Lisesi öğrencileri 93 yıl sonra ilk kez Sakarya Meydan Muharebesi kutlamalarına katıldı.    1921 yılında Sakarya Meydan Muharebesi'ne katılan o dönemin öğrencileri savaşta şehit düşmüş,...

Taş Mektep olarak da bilinen Kayseri Lisesi öğrencileri 93 yıl sonra ilk kez Sakarya Meydan Muharebesi kutlamalarına katıldı.

    1921 yılında Sakarya Meydan Muharebesi'ne katılan o dönemin öğrencileri savaşta şehit düşmüş, Kayseri Lisesi o yıl mezun verememişti. Bugün Kayseri Lisesi'nde öğrenim gören öğrenciler, ilk kez katıldıkları Sakarya Meydan Muharebesi'nin 93'üncü yıl dönümü kutlamalarında atalarının şehit düştüğü yerleri görme fırsatı buldu. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenlere katılan öğrenciler Faruk Nafız Çamlıbel'in şiirlerini okudu. Kayseri Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Muzaffer Çıklabakkal, Türkiye eğitim ve öğretim tarihinde seçkin bir yere sahip olan Kayseri Lisesinin verdiği mezunların yanı sıra şehitleri ile de övündüğünü söyledi.

    Muzaffer Çıklabakkal, 1920-1921 eğitim öğretim yılında okuyan 61 öğrencilerin Kurtuluş Savaşına katılarak şehit düştüğünü hatırlattı. Şehit öğrencilerini anmak için Polatlı'ya geldiklerini dile getiren Muzaffer Çıklabakkal, "Türkiye’nin var olmasının İzmir'in düşman işgalinden kurtulmasına vesile olan buradaki Sakarya Zaferi’nin başarı ile sonuçlanmasına vesile olan tüm Şehitlerimizi rahmetle anmak için Kayseri’den Sakarya’ya geldik. Bizim 1920-1921 öğrencilerimiz vatanın bütünlüğü için varlığı için bayrak için buraya geldiler. Bugünde biz bu şehitlerimizi anmak için Kayseri’den geldik." dedi.

    Çıklabakkal ayrıca, Polatlı'da Kayseri Lisesi şehit öğrencileri için bir de anıt yaptırmayı planladıklarını sözlerine ekledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri