Taş Heykel Sempozyumu'na 10 Ülkeden Heykeltıraş Katılıyor

Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen 10. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu 10 ülkeden heykeltıraşın katılımıyla başladı.

Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen 10. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu 10 ülkeden heykeltıraşın katılımıyla başladı.

Alanya Belediyesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen sempozyumda heykeltıraşlar bugün ilk çekiçleri vurdu. Sempozyuma Çin, İspanya, Rusya, Güney Kore, Tayvan, Bulgaristan, Ermenistan, Ukrayna, Almanya ve Türkiye'den toplam 10 heykeltıraşın katıldı. Heykeltıraşlar, 'Çevre ve çocuk' temalı heykeller yapacak. 4 Aralık'ta sona erecek olan Sempozyumun sonunda heykeltıraşların yapacağı eserler şehrin çeşitli yerlerinde sergilenecek. Türkiye'den sempozyuma katılan Burcu Erden, geçmiş yıllarda mermer, granit ve ahşap çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu yıl daha çok sert bir malzeme olan yaba ile çalıştıklarını belirten Erden sempozyumda sanatçıların çocuk ve doğa temalı eserler ortaya koyacaklarını ifade etti.

30 gün sürecek sempozyum sonunda ortaya çıkacak eserler kentin değişik noktalarında sergilenecek. Sempozyuma katılan isimler ve ülkeleri ise şöyle: Agnessa Petrova (Bulgaristan), Emin Petrosyan (Ermenistan), Jıang Chu (Çin), Leandro Seixas (İspanya), Tanya Preminger (Rusya), Kim Won Geun (Güney Kore), Wu Ming-Sheng (Tayvan), Yuriy Mysko Ukrayna, Michael Rofka (Almanya), Burcu Erden (Türkiye) CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri