Tartan pist istiyorlar

Veteran atletler Nene Hatun parkına tartan pist istiyorlar.

Onlar, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın “Koşabiliyorken Koş” projesini en iyi şekilde uygulayan, uygulamakla kalmayıp, bunu bir yaşam biçimi haline getiren spor gönüllüleri. Sadece koşmakla kalmayıp, ulusal ve Uluslar arası yarışlarda da derece alabilecek, kürsüye çıkabilecek seviyeye de geldiler.  Ülkemizde yapılan yarışmalarda dereceler elde eden ve Konya’nın sesini İzmir,  Kocaeli, Bursa, Balıkesir, İstanbul, Darıca, Tarsus ve Avanos maratonlarında  duyuran ve bu yarışmalarda kürsüye çıkarak madalya ve kupalarla dönen veteran atletler Nene Hatun parkına tartan pist istiyorlar.

Yarışmacıların yanında yüzlerce insanın sabahın 5.30’dan gecenin ilerleyen saatlerine kadar Nene Hatun parkında koşu ve spor yapıyor. Nene Hatun Parkının bu anlamda önemli bir spor tesisi haline geldiğine dikkat çeken yarışmacı sporcularla, sağlık için spor yapanların hallerinden memnun olmalarına rağmen, şikayetçi oldukları durumlarda yok değil. Konuyla ilgili şikayetlerini dile getiren nene Hatun sakinleri,  “Parkdaki tek sorunumuz koşu ve yürüyüş parkur zemininin beton yapıya benzer oluşu koşu. Zemin srat olunca yürüyüş ve koşu yapan sporcuların ayaklarında ödemler ve sakatlık oluşmaktadır. Bu sıkıntılı onuyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e ve Selçuklu Belediye Başkanı  Uğur İbrahim Altay’a sıkıntımızı sözlü olarak ilettik. Özellikle spor yatırımları ile ilgili Türkiye'nin en zengin tesislerine sahip ilçemizde, yüzlerce insanın spor yaptığı, yürüyüş yaptığı Nene Hatun parkında bir tartan pist yapılamaz mı? Meram Belediyesinin Evliya Çelebi Parkında tartan pist ve parkur olması çok güzel bir olay. Nene Hatun Parkında da böyle tartan pist ve parkur istiyoruz. Nene Hatun'da betona benzer zeminde  insanlar sakatlıklara maruz kalıyorlar. Dolayısıyla Selçuklu Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay'dan bizim sesimize kulak vermesini rice ediyoruz.”

Ülkemizin en büyük ilçelerinden birisi olan Selçuklu Belediyesi bünyesinde en faal parklardan ve insanların hoşca vakit geçirdiği, nefes alabildiği parklardan birisi olan Nene Hatun Parkı'nın tartan pist ve koşu parkuru düzenlemesiyle Türk sporuna ve Selçuklu halkına çok büyük katkıda bulunacağını bildiren sporcular ve park sakinleri, belli bir yaşa gelmiş, ama evden çıkmayan insanlar ile emekli olan kadın-erkek herkesi Nene Hatun Parkına spor yapmaya davet ettiler.

ABİDİN KURT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri