Tarsus'ta Kobani Protestosunda Karşıt Gruplar Çatıştı: 9 Yaralı

Mersin’in Tarsus ilçesinde HDP üyelerinin Kobani’yi protestosunda olaylar çıktı. HDP'lilerle Mustazaflar Derneği üyeleri arasında çıkan olaylarda 9 kişi; silah, taş ve sopalarla yaralandı.Bugün Kobani'deki IŞİD işgalini protesto eden...

Mersin’in Tarsus ilçesinde HDP üyelerinin Kobani’yi protestosunda olaylar çıktı. HDP'lilerle Mustazaflar Derneği üyeleri arasında çıkan olaylarda 9 kişi; silah, taş ve sopalarla yaralandı.

Bugün Kobani'deki IŞİD işgalini protesto eden HDP üyeleri Tarsus'da Yarenlik alanına doğru yürüyüş yaptı. Abdullah Öcalan ve sözde PKK bayrakların açıldığı gösteri, oturma eylemi ile devam etti. Yarım saat süren oturma eyleminin ardından dağılan HDP üyeleri, Çağlayan Mahallesi'nde bulunan Mustazaflar Derneği'nin bulunduğu bina önünde olay çıkardı. Mustazaflar Derneği’ne saldıran HDP üyeleri dernek binasını taş yağmuruna tuttu. Karşılıklı taş ve sopalarla başlayan olaylarda silahlar da kullanıldı. Savaş alanına dönen mahalleye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. 2 grubun ortasında kalan polis, ekipleri grupları biber gazı ile ayırmaya çalıştı. TOMA ve 2 akrep isimli zırhlı personel aracın müdahale ettiği olaylarda Mustazaflara ait bir ev ve bir otomobil ateşe verildi. Yaklaşık bir saat süren çatışmada polis zor kullanarak müdahalede bulundu. Portakal biber gazı başta olmak üzere çok sayıda gaz kullanıldı. Çıkan çatışmalarda; her iki gruptan da silah, taş ve sopalarla 9 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Biber gazından çok sayıda polisle birlikte İlçe Emniyet Müdürü Haydar Çelik de etkilendi. Olay yerine gelen ambulanslar HDP üyeleri tarafından mahalleye alınmazken, yaralılar akrep denilen polis araçlarıyla hastanelere götürüldü. Olaylarda polis bazı kişileri gözaltına aldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri