Tarsus'ta Deri Toplama Kavgası: 6 Yaralı

Mersin'in Tarsus ilçesinde, deri toplama meselesi yüzünden çıkan kavgada, 6 kişi yaralandı. Tarsus Kaymakamlığı'ndan yasal izin aldıklarını belirten Mustazaflar Cemiyeti Tarsus Şubesi üyeleri, iddialara göre vatandaşların bağışladıkları...

Mersin'in Tarsus ilçesinde, deri toplama meselesi yüzünden çıkan kavgada, 6 kişi yaralandı.

Tarsus Kaymakamlığı'ndan yasal izin aldıklarını belirten Mustazaflar Cemiyeti Tarsus Şubesi üyeleri, iddialara göre vatandaşların bağışladıkları kurban derilerini toplamak için Tozkoparan Zahit Mahallesi’ne geldi. Bu sırada aynı mahallede bulunan HDP'liler, kendilerinden başka kimsenin deri buradan toplamayacağını belirtti.

Vatandaşların kurban derilerini kime vermek istediklerinde özgür olduklarını kaydeden cemiyet üyeleri ile HDP'liler arasında sözlü tartışma çıktı. Sözlü tartışmanın büyümesi üzerine HDP'liler Mustazaflar Cemiyeti üyelerine taş ve sopalarla saldırdı. Karşılıklı taş ve sopların kullanıldığı kavgada, olaylara terör örgütü PKK yandaşlarının da katılmasıyla mahalle bir anda savaş alanına döndü. Mahalleye sevk edilen çok sayıda polis ekibi kavgaya biber gazı, akrep diye tabir edilen araç ve TOMA'larla müdahale etti.

Olay sırasında bir polis otosunun kapısı göstericiler tarafından söküldü. Sökülen kapı vatandaşlar tarafından polislere teslim edildi. Taşların havada uçtuğu olaylarda 2 taraftan olmak üzere 6 kişi yaralandı. Yaralılar, Tarsus Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Polisin yaklaşık bir saat süren müdahalesi sonucu olaylar sakinleştirildi. Mustazaf Derneği üyelerinin olay yerinden uzaklaştırılması üzerine karşı tarafta ayrıldı.

Polis, mahallede güvenlik önlemi aldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri