TARMAKBİR Başkanı Şenol Önal; Erteleme kararı yerinde oldu

Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona (Covid-19) virüsüne karşı alınacak tüm tedbirlerin destekçisi olduklarını dile getiren Önal, “Üyelerimizden fuarın ertelenmesine yönelik yoğun bir talep aldık" dedi.

Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Önal, 17 Mart’ta Konya’da gerçekleştirilmesi planlanan Konya Tarım 2020 Fuarı’nın Corona virüsü önlemleri çerçevesinde Haziran ayına ertelenmesinin yerinde bir karar olduğunu ifade etti. Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona (Covid-19) virüsüne karşı alınacak tüm tedbirlerin destekçisi olduklarını dile getiren Önal, “Üyelerimizden fuarın ertelenmesine yönelik yoğun bir talep aldık. Hem yurtiçinden hem de yurtdışından gelmeyi planlayan sektör temsilcilerinin, çiftçilerimizin ve paydaşlarımızın salgın nedeniyle yaşadıkları tedirginlik nedeniyle fuarın ileri bir tarihe ertelenmesini talebimizi yetkili mercilere ilettik. Özellikle Konya Ticaret Odası Başkanımız Selçuk Öztürk, bu konuda gerekli hassasiyeti gösterip, sektörün endişelerine kulak vererek TÜYAP’la da ortak karar neticesinde fuarı ileri bir tarihe erteleme kararı verdiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Toplum sağlığını yakından ilgilendiren virüs salgınına karşı, gerekli tedbirleri alan yetkili kuruluşlara TARMAKBİR olarak destek veriyoruz” diye konuştu.

Fuarın 02-06 Haziran tarihine ertelendiğini hatırlatan TARMAKBİR Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Önal, “Yeni tip Corona (Covid-19) virüsü ile ilgili olarak, fuarımızı ziyaret etme arzusu içinde olan gerek Türkiye, gerekse Dünya genelinde sektör temsilcilerimiz, paydaşlarımız ve elbette çiftçilerimiz; salgından kaynaklı tedirginlik yaşadıklarını ifade ederek, fuarı ziyaret etme ve katılma noktasında duydukları endişeleri dile getirdiler. Özellikle son bir haftada önemli bir sayıda fuara katılan üyelerimizden fuarın ertelenmesi gerektiğine yönelik başvurular aldık. Bizler de gerekli mercilerde bu istekleri paylaştık. Konya Ticaret Odası Başkanımız Selçuk Öztürk de bizim bu çekincelerimizi haklı gördü, diğer paydaşlarla ortak bir yol izleyerek fuarı Haziran ayına erteleme kararı çıktı” dedi.

Böyle bir ortamda gerçekleştirilecek fuarın hem riskli hem de ticari anlamda verimli olmayacağının altını çizen Önal, “Ticari bağlantılar kurmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinden Konya’ya gelecek ziyaretçilerin, hastalığı taşıma noktasında büyük bir risk oluşturması başta olmak üzere, Türkiye’nin bazı ülkelerle olan karşılıklı uçuş seferlerinin iptal edilmesi, bazı ülkelerden gelecek ziyaretçilerimiz için yurt dışı çıkışlarının kısıtlanması veya yasaklanması, söz konusu kararın verilmesinde önemli bir etken oldu. Salgının yayılma hızı dikkate alındığında fuar arifesinde veya tam da fuar sırasında telafisi çok daha zor ticari ve ekonomik müşküllerin çıkması ihtimali de dikkate almamız gereken bir diğer husus oldu. Katılımcılarımızın, ziyaretçilerimizin, tüm iş ortaklarımızın ve çalışanlarımızın sağlığı her zaman önceliğimiz olup, çoğunluğun talep ve beklentilerine kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Bu doğrultuda verilen erteleme kararı herkes için en doğru ve uygun karar olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

TÜYAP’ın da bu süreçte üzerine düşen her noktada gerekli desteği verdiğini vurgulayan TARMAKBİR Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Önal, fuar alanında stant kuran, makinelerini yerleştiren firmaların mağdur edilmeyeceğini vurguladı. TÜYAP’ın bu firmaların stantlarını Haziran ayına kadar muhafaza edeceğini söyleyen Önal, “TÜYAP Fuar alanına stantlarını kuran firmalarımızın maddi kayıp yaşamaması adına Haziran ayına kadar kurulan stantları kuruldukları alanda muhafaza edecek. Ve Haziran ayına kadar fuar alanında herhangi bir etkinlik yapılmayacak. Böylece hazırlığını yapan firmalarımızın ekonomik olarak mağduriyet yaşamasının da önüne geçmiş olacağız. Katılımcılarımızın mağduriyetinin önüne geçen, desteğini esirgemeyen TÜYAP yetkililerine de teşekkür ediyoruz. Konya Tarım Fuarı tüm şehir için önemli bir marka. Bu değerin zarar görmemesi için tüm paydaşlarımızın ortak hareket etmesi bizleri mutlu etti” şeklinde konuştu.

HAKAN ARMUTCU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri