Tarlada göktaşı buldu 2 milyon liraya sattı! Altından daha değerli taş bu bölgelerde var

8 yıl önce göktaşıyla tanışan ve o günden bu güne göktaşı üzerinde derin araştırmalar yapan Konyalı iş insanı Adem Aktaş, bulduğu göktaşını 70 bin dolara yani yaklaşık 2 milyon liraya sattı.

Konya'da yaşayan göktaşı meraklısı iş insanı Adem Aktaş, göktaşı sevdasının ve merakının ne zaman ve nasıl başladığını Merhaba Gazetesi'ne anlattı. 2015 yılında gördüğü göktaşıyla merakının hobiye dönüştüğünü söyleyen Aktaş, araştırmalar yaparak, bu alanda zamanla uzmanlaştığını göktaşı konusunda kendisinin de doğada aramalara katıldığını dile getirdi.

GÖKTAŞI SEVDASI 2015 YILINDA BAŞLADI

2015 yılına kadar göktaşlarına hiç elini sürmediğini, göktaşının ne olduğunu bilmediğini söyleyen Konyalı Adem Aktaş, göktaşlarıyla ilgilenmeye nasıl başladığını anlattı.

Çok sevdiğim arkadaşlarının, kendisine değişik taşlar getirmeye başladığını belirten Aktaş, “Ben de Jeoloji Yüksek Mühendisi İsmail Yalçınkaya'ya götürdüm bu taşları” dedi. 6 ay sonra Seydişehir'in bir köyünde çobanlık yapan birine “Gezerken dikkat et. Bu göktaşları para ediyor. Sen de para kazanabilirsin' dedim. Sonra bu çoban kardeşimizin bir akrabası yine farklı farklı taşlar getirdi bana” diyen Aktaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Taşların fotoğraflarını paylaştım. Öner Kaçıran diye bir hocamız var. O da bunların demir curufu olduğunu söylemişti.

Öner Kaçıran hoca, 'Konya'da Türkiye'nin en büyük göktaşı bulundu' dedi bana. Sonra bana bu göktaşının İngilizce metnini attı. Turgut göktaşının meteorik bültenindeki İngilizce raporunu attı. Rahmetli Cemil Günay tarafından 1999 yılında bulunmuş bir göktaşıymış bu. 10 yıla yakın bu göktaşı bir yerde kalmış. Fransa'ya götürmüş ve sonrasında da analizini yaptırmış. Göktaşı olduğu ortaya çıkmış. Yunak'a düşen bu Turgut göktaşının devasa bir taş olduğu ortaya çıkmış. Bu göktaşının ağırlığı 152 kilo. 1 buçuk yıllık emeğimiz heba olmadı. Göktaşı serüvenimiz böyle başladı.”

TÜRKİYE'DE KİMSEDE OLMAYAN GÖKTAŞI BIÇAĞI BENDE VAR

İngilizce metinden Turgut göktaşının sahiplerini arayıp, bulduğunu aktaran Aktaş, “Göktaşını bulduktan sonra çok sevindim. İnsan, zengin oldum hayalleri kuruyor. Bir de bilinmeyen bir şeyin cahilisiniz. Göktaşlarına ilgim başladıktan sonra araştırmalarım derinleşti. Turgut göktaşını bulduktan ve araştırmaları derinleştirdikten sonra kendimizi çok farklı dünyada bulduk. Turgut göktaşını ortalama 70 bin dolar gibi bir rakama sattık. Benim serüvenimin başladığı ilk göktaşı Turgut göktaşı oldu. Daha sonra Van'da Dokuzağaç denilen semtte Van Gölü kenarında bir Ağabeyimiz tarafından da bir göktaşı bulundu. Bu da Türkiye'nin en büyük 9. göktaşıymış. O da bizde. Yozgat Sazlıdere göktaşı var. Bu göktaşı da Türkiye'nin en büyük 10. göktaşı.Yurt dışından Fas'tan bir göktaşı aldım. Ama benim için en önemli ve yeri ayrı Turgut göktaşıyla yapılmış bıçaktır. Türkiye'de kimsede yok bu bıçak. Turgut göktaşı maalesef paramparça oldu. Birçok yabancı koleksiyoncunun koleksiyonunu süsledi Turgut göktaşı ama Türkiye'de bu taştan yapılmış tek eser bende var. Turgut göktaşıyla yapılan bu bıçak bende tek olduğu için fiyat da biçilemiyor bu bıçağa. Rusya'ya düşen bir göktaşından yapılmış bir de kolye var. 'Seymchan' adıyla literatüre işlenen göktaşından Rus arkadaşım bir parça hediye etti ve kolye yaptırdık. Bu kolye de Türkiye'de sadece bende var. Yurt dışında göktaşlarıyla yapılmış ürün fazla ama Türkiye'de yok. Çalışmalar bizler sayesinde yeni yeni başlıyor.

GÖKTAŞLARI NEREDE BULUNABİLİR?

Göktaşlarının Türkiye'nin birçok yerinde var olduğu biliniyor. Özellikle uçsuz bucaksız tarlalar ve dağlarda göktaşı bulmak mümkün.

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (10)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri