Tariş: Kararı Temyiz Edeceğiz

Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Faruk Yaman, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) ile aralarındaki, 400 bin metrekarelik Tariş İplik Fabrikası arazisi satışı hakkındaki hukuki süreci değerlendirdi.

Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Faruk Yaman, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) ile aralarındaki, 400 bin metrekarelik Tariş İplik Fabrikası arazisi satışı hakkındaki hukuki süreci değerlendirdi. İAOSB’nin açıklamalarına da karşılık veren Yaman, “ Mahkemenin kararına saygımız sonsuzdur. Ortada çok hassas ve üzerinde önemle durulması gereken bir karar var. Davalık arazi tapusu üzerinde tedbir kararı var. Mahkeme, Tariş İplik Fabrikası arazisi tapusu üzerindeki tedbirin devamına karar vererek davayı reddetti.” dedi.

Yargıtay’a taşıyarak temyiz edeceklerini belirten Yaman, “Davanın Yargıtay’a taşınmasıyla süreç en az 1,5–2 sene daha uzayacaktır. Tapu üzerindeki tedbir devam ettiği için İAOSB yönetimi, projelerini hayata geçiremez. Davalık durumdayken projeler hazırlayan, satışlar yapıp kredi kullanan organize yönetimidir. Davamıza ve haklılığımıza sonuna kadar inanıyoruz. Yargıtay’ın da hukuka uygun karar vereceğine güvenimiz tamdır. Biz zamanında, 'Gelin anlaşalım, hakkımızı verin. Bizi zora koşarsanız, sıkıştırırsanız hakkımızı ararız.' demiştik. Şimdi de farklı bir şey söylemiyoruz. Dava başında ne söylüyorsak aynı kararlılıktayız. Tariş’te eski yeni yönetim yok. Yönetim kurulumuz, dava başladığında da görevdeydi. Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği’nin aldığı kararlar bireysel değildir. Bizim hiçbir kurum ve kuruluşla problemimiz yoktur, olamaz da. Bizim ana ilkemiz, üreticimizin hakkını sonuna kadar korumaktır. Üreticimiz de bunu bilir.” açıklamasında bulundu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri