Tarımda güçlü ülke olmalıyız

Büyük Birlik Partisi (BBP) Konya Milletvekili Adayı Osman Seçgin, AKP Hükümeti zamanında tarım ve hayvancılık sektörünün kan kaybettiğini belirterek, Türkiyenin yeniden tarımda güçlü bir olması gerek

Büyük Birlik Partisi (BBP) Konya Milletvekili Adayı Osman Seçgin, AKP Hükümeti zamanında tarım ve hayvancılık sektörünün kan kaybettiğini belirterek, Türkiye’nin yeniden tarımda güçlü bir olması gerektiğini söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Konya Milletvekili Adayı Osman Seçgin parti il binasında düzenlediği toplantıda seçim çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi. Konya ekonomisinin tarım ve hayvancılığa dayandığını ifade eden Osman Seçgin, “Büyük Birlik Partisi iktidarında tarımda kullanılan mazot, gübre, ilaç ve benzeri girdilerin yarısı devlet tarafından desteklenecektir. Hayvancılıkla ilgili tesislerin modernizasyonu ve yeniden imarı devlet tarafından tamamlanacak, hayvanlar vatandaşın kendisi tarafından temin edilecektir. Üreticilere uzun vadeli hayvan kredisi verilecektir” dedi. Seçgin, mera ıslah çalışmalarında oluşabilecek tekellerin de önüne geçilmesi için yasal tedbirlerin alınacağının altını çizdi. BBP’nin Türkiye’nin sorunlarını bilen bir parti olduğunu ve bu konuda birçok proje hazırladıklarını aktaran Seçgin, “Fırat’ın suyunu Kızılırmak yoluyla İç ve Orta Anadolu’ya taşıyacak KAP projesi Türkeyi’nin uygulanabilir en önemli projesidir. KAP projesi ile birlikte sulanabilir tarım arazileri yüzde 19’dan yüzde 50’lere çıkacaktır. Türkiye tarımda yeniden güç olacak ve yeniden tarım ve hayvancılık ürünleri ihraç eder konuma gelecektir” diye konuştu.

AKP iktidarı döneminde özelleştirmelerden dolayı 4/C statüsündeki kamu personelinin mağdur olduğunu ifade eden Seçgin, “Modern kölelik olan bu sistemde Türkiye genelinde yaklaşık 44 bin çalışan bulunmaktadır. Bu konuda rahmetli genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu’nun verdiği mücadelenin peşini bırakmayacağız. 4/C statüsünde olanların eski özlük hakları ile birlikte yeniden kamu personeli statüsüne alınması için her türlü çabayı sarf edeceğiz. Bununla ilgili yasal düzenlemeler yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri