Tarımda 8. sıradayız

Türkiyenin tarım alanında potansiyelinin çok yüksek olduğunu vurgulayan Güçlü, Dünya ekonomisinde 17nci sırada olan ülkemiz, tarım alanında 8inci sırada dedi
Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi, Gıda Mühendisleri Odası Konya Şubesi ve Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Konya Şubesi’nin işbirliği ile “Zirai Öğretimin 164. Yıldönümü” nedeniyle düzenlenen törende meslekte 35 yılı dolduran ziraat mühendislerine plaket verildi. Törende Türk tarımının geçmişi ve bugünü masaya yatırılırken, önümüzdeki dönem tarım politikalarına ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.
Prof. Dr. Halil Cin Konferans Salonu’ndaki törene Vali Aydın Nezih Doğan, AKP Konya Milletvekili Sami Güçlü, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, Konya Ticaret Borsası Başkanı Uğur Kaleli, oda başkanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
“TARIMDA 8’İNCİ SIRADAYIZ”
AKP Konya Milletvekili Sami Güçlü, konuşmasında Türk tarımının son yıllarda aldığı mesafeyi değerlendirirken,  “Tarımda Türk tipi bir yönetim anlayışı var. İlk önce imkansız işler başarılıyor, ardından normal bir sürece geçiliyor. Bir anda bütün gelişmeler duruyor.” dedi.
Türkiye’nin tarım alanında potansiyelinin çok yüksek olduğunu vurgulayan Güçlü, “Dünya ekonomisinde 17’nci sırada olan ülkemiz, tarım alanında 8’inci sırada. Sürekli tarımın sorunlarını dile getirenlerin bu konuda haksızlık yaptıklarını düşünüyorum.  Bu alanda iyileştirmeler yapılıyor ancak tarımda ilerlemeler çok hızlı olmuyor. Geldiğimiz noktayı tabii ki yeterli bulmuyorum. Öğretim üyelerimiz ve genç nesillerimizle bu alanda daha da ilerleyeceğimize inanıyorum.” dedi.
DAYANIŞMA ÖRNEĞİ
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ise üniversitelerin modern tarım teknolojisini genç nesillere öğretmek için çaba gösterdiğini belirterek, “Tarımsal faaliyetlerde başarılı olmak bir anlamda kaynakların verimli kullanılmasını sağlamak demektir. Üniversite olarak genç nesillerimize bu kaynakları verimli kullanmasını öğretiyor, gençlerimizin ülkesine ve toprağına sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.
 Rektör Okudan, üniversite, fakülte ve oda temsilcilerinin birlikte düzenlediği bu etkinliğin güzel bir dayanışma örneği olduğunu belirterek, düzenleme kuruluna teşekkür etti.
 “DÖNÜŞÜM YAŞIYORUZ”
Tarımda yaşanan dönüşüme dikkat çeken Vali Aydın Nezih Doğan ise, “Gerek Osmanlı İmparatorluğu, gerekse Cumhuriyet döneminde tarım alanında birçok iyileştirmelerini yapıldığını biliyoruz. Günümüzde ise AB uyum yasaları çerçevesinde tarımda bir dönüşüm yaşıyoruz. Bu dönüşümü başaramazsak, dünyadan uzak düşerek almamız gereken mesafeyi alamayız. Özellikle ziraatçılarımızın uyum konusunda iyi çalışması gerekir.” dedi.
35’İNCİ YIL GURURU
Konuşmaların ardından kısa bir süre sonra emekli olacak Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saim Karakaplan ve Prof. Dr. Oktay Yazgan ile meslekte 35 yılını dolduranlara teşekkür plaketi verildi.
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Yaşar Çiftçi ise  “Türkiye’de Tarımsal Yükseköğretim Dünü, Bugünü ve Geleceği” konulu sunumunu yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri