Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın programında Konya'da 93 açılış

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde Bakanlık hibesiyle Konya'da gerçekleştirilen 93 yatırımın açılışı gerçekleştirildi
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in Diyarbakır'da katıldığı ve 7 ilin içinde bulunduğu toplu açılış töreninin Konya ayağına Konya Vali Yardımcısı Bekir Kaya, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, kamu kurum ve kurum temsilcileri ile davetliler katıldı. Bakan Mehdi Eker'in Diyarbakır'da düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmanın ardından sırayla 7 ildeki açılış törenlerine canlı bağlantıyla bağlanıldı.
Son bağlantı yeri olan Konya'ya bağlanan Bakan Eker, yatırımların Konya'ya ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi. Bakan Eker'in konuşmasının ardından protokol üyeleri kurdele keserek yatırımların temsili olarak açılışını gerçekleştirdi. Özel teşebbüse ait 93 yatırımın maliyetinin yüzde 50'sinin Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından hibe edildiği ve tesislerde 900'den fazla kişinin istihdam edileceği ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri